Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit acreditarea de funcţionare

  • Diverse
  • 30 August 2016
  • Nici un comentariu
  • 197
  • 3 minute de citit

 acreditareLa sfârşitul săptămânii trecute Autoritatea Naţională de Mangement în Sănătate a emis Ordinul de Acreditare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Acreditarea vine după un amplu control de analiză efectuat în luna februarie şi după mai bine de patru luni de prelucrare a datelor culese în acea perioadă în unitatea spitalicească din Giurgiu. Acreditarea, care reprezintă piatra de încercare pentru orice manger de spital, nu este un lucru bătut în cuie. Pe perioada valabilităţii acesteia, vor mai urma controale care să constate dacă au fost remediate deficienţele constatate şi au fost îndepliniţi parametri care erau în curs de implementare la data efectuării analizei de fond.

Cerificatul deacreditare a fost prezentat presei marţi, în cadrul unei conferinţe de presă de  managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, dr. Elena Dinu,  care a ţinut să declare că Este o hârtie pentru care s-a muncit din greu și pentru care toată echipa managerială și medicală a SJU Giurgiu a făcut eforturi mari. Acest Ordin de acreditare nu înseamnă însă că am scăpat de griji, ci, dimpotrivă, ne obligă, practic, să menținem și să creștem standardele pe care ANMCS le impune și pe care le va verifica periodic de acum înainte. Aș vrea, cu această ocazie, să mulțumesc tuturor colegilor mei care  s-au implicat activ în acest proces de acreditare”.

În ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă cel mai mare spital din judeţ, Elena Dinu susţine că pe primul loc se situează lipsa de personal medical şi numărul redus al medicilor specialişti, sugestiv pentru această situaţie fiind oncologia, unde există un singur medic pentru toţi bolnavii de cancer din judeţ.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .