Directorul Muzeului judeţean „Teohari Antonescu”, Constantin Buduru, va fi reevaluat
- Cultură-Educaţie
- 28 August 2016
- Nici un comentariu
- 508
- 3 minute de citit
Desemnarea în urmă cu aproape doi ani a consilierului judeţean Constantin Buduru în funcţia de director interimar al Muzeului judeţean de istorie „Teohari Antonescu” a produs la vremea respectivă un adevărat scandal. Lipsa studiilor de specialitate i-a fost imputată atât de specialiştii din domeniu, cât şi de mass-media şi de politicieni. Între timp Constantin Buduru, inginer de profesie, a devenit director plin în urma unui concurs „cu cântec” soldat şi cu plângeri penale şi ar fi trebuit să ducă la bun sfârşit un program managerial, cel cu care a şi câştigat concursul.
La un an de mandat, când ar fi trebuit să i se facă bilnaţul activităţii, fostul director al instituţiei, muzeograful Emil Păunescu, pensionat aproape forţat, a depus un memoriu la conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu, instituţie în subordinea căreia se află Muzeul, prin care se arăta că directorul Buduru nu şi-a atins nici un obiectiv din programul managerial. Cert este că memoriul nu a avut nici un ecou, iar Buduru a primit un calificativ foarte bun.
Între timp s-a schimbat conducerea C.J. Giurgiu, iar noul preşedinte Marian Mina, în baza memoriului de care vorbeam, a cerut Consiliului de Administraţie al Muzeului să decidă dacă este cazul, o nouă reevaluare a activităţii directorului Muzeului „Teohari Antonescu”. Mai mult, Marian Mina l-a desemnat ca reprezentant personal în Consiliul de Administraţie pe Emil Păunescu. Aşa se face că în ultima şedinţă de C.A. s-a supus la vot dacă este cazul să se facă o nouă reevaluare a activităţi directorului Constantin Buduru. Şi aici apare surpriza. În absenţa lui Buduru, care nu a participat la şedinţa respectivă din motive de sănătate, „locotenenţi” acestuia, directorul adjunct al instituţiei şi contabilul şef, au votat, alături deilalţi patru membri ai C.A. decizia de reevaluare a raportului de activitate al directorului.
În condiţiile în care această reevaluare se va face de către specialişti de la alte muzee din ţară, este foarte puţin probabil ca „politehnistul” Buduru să treacă de exigenţele acestora şi cel mai probabil, după anunţarea rezultatului, Muzeul va avea un alt director, în primă fază unul interimar, până la organizarea concursului.
Ioan Mănăilă