floricelFăcând un scurt bilanţ al primei săptămâni de campanie electorală, Florian Nicolae, candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Giurgiu, a declarat că a întâlnit foarte mulţi oameni care regretă faptul că în 2012 l-au votat pe actualul primar.

 „Nicolae Barbu a ratat şansa de a dovedi că el este omul priceput. Avem încă străzi, care arată jalnic, iar datoria publică a comunităţii a crescut, fără să se vadă ceva. Acesta s-a izolat de susţinătorii PSD, care l-au propulsat în funcţia de primar, iar foştii săi simpatizanţi sunt nemulţumiţi de prestaţia sa. Am stat de vorbă cu foarte mulţi cetăţeni care mi-au spus că acesta a ratat şansa de a-şi demonstra capacităţile administrative, iar neseriozitatea îi va fi taxată la vot.”

Legat de gradul de îndatorare al administraţiei locale, Florian Nicolae spune că este îngrijorat de ce va prelua în situaţia în care va ajunge primar. În acest sens, Nicolae spune că echipele sale de consilieri lucrează la programe care să permită reducerea cheltuielilor publice, dar care să nu frâneze dezvoltarea oraşului. În acest sens, Nicolae a afirmat că-şi doreşte să aducă aproape de zero costurile municipalităţii cu iluminatul public prin introducerea panourilor fotovoltaice, dar şi să reducă substanţial costurile cu încălzirea atât pentru populaţie, cât şi pentru instituţiile publice aflate în subordinea şi administrarea Primăriei.

Ioan Mănăilă