barbu salvatoriLuni seară a avut loc deschiderea oficială a Tabărei Internaţionale de salvare din apă și prim-ajutor, organizată de Filiala de Cruce Roșie Giurgiu cu sprijinul Societății Naționale de Cruce Roșie Română, al Primăriei Municipiului Giurgiu, al IJJ, ISU, ITPF și al Crucii Roșii Bulgaria. Anul acesta tabăra se află la a treia ediție și are 45 de cursanți din 12 județe.

Prezent la deschiderea oficială, primarul Nicolae Barbu i-a felicitat pe cursanți și le-a urat succes în activitățile taberei, pe care a catalogat-o drept una foarte utilă, având în vedere că suntem oraș la Dunăre și trebuie să dăm un exemplu. Între participanții la deschidere s-au aflat și Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, Victor Boiangiu, vicepreședintele Societății Naționale de Cruce Roșie Română, Zorinel Niculcea, prefectul județului Giurgiu. Camelia Potec a declarat că se bucură să vadă la Giurgiu un astfel de eveniment și a promis că va găsi o soluție legală de colaborare pentru ca edițiile următoare să fie sprijinite financiar și de Federația Română de Natație.

Tabăra Internaţională de salvare din apă și prim-ajutor se va încheia marți, 2 august. Pe parcursul celor șase ateliere de salvare din apă (trei la Dunăre și trei la bazinul Complexului Riviera), participanţii vor învăţa tehnici de salvare din apă, de acordare a primului ajutor, de supravieţuire şi orientare, precum şi elemente de asistenţă psihologică în situaţii de criză.