CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

BULETIN DE PRESĂ

15.01.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 15.01.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 6.892;
  • cazuri vindecate și externate – 5.164;
  • în carantină la domiciliu – 419 persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 359 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere. Până în prezent, au fost testate 19.029 de persoane, dintre care 92 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 1.673 de cazuri active, dintre care 1.314 spitalizați și 359 în izolare la domiciliu.

Menționăm că la data de 13.01.2021, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 79 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta s-a prezentat, în data de 13.01.2021 la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Giurgiu, a fost testată, rezultatul fiind pozitiv, în aceeași zi producându-se și decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 55.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În cursul zilei de ieri, 14 ianuarie a.c., 152 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 12 polițiști locali au desfășurat 57 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 14.01.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 37 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă

medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 37 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în  localitățile: Frătești, Plopșoru, Sf. Gheorghe, Cetatea, Bălanu, Mihai Vodă, Ghionea, Ulmi, Poenari, Săbăreni, Bâcu, Drăgăneasca, Palanca, Găiseni, Cărpenișu, Găiseanca, Roata de Jos, Sadina, Obedeni, Bucșani, Uiești, Podișor, Teișor, Copaciu, Naipu, Făcău, Mihăilești, Dărăști Vlașca, Ogrezeni, Sf. Gheorghe, Crivina, Sterea. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraș și uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

*Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu