Primarul Barbu acuzat de afişaj electoral în afara Legii!

  • Politic
  • 26 Mai 2016
  • Nici un comentariu
  • 150
  • 3 minute de citit

barbu afişPreşedintele organizaţiei municipale a partidului Mişacrea Liberală, Marius Ghinea, a atras atenţia, în cadrul unei conferinţe de presă, că, deşi există prevederi legale foarte stricte privind afişajul electoral, acestea sunt încălcate frecvent, cel mai adesea de candidatul PSD la Primărie, Nicolae Barbu.

„Am putut observa că la anumite sedii de campanie, partidele oponente au încălcat legea mai mult sau mai puțin. Mă refer la sediul de campanie al domnului Barbu de pe Tineretului, acolo unde este afișat un banner cât clădirea, care, din câte știu eu, este ilegal. Noi nu am recurs la niciun fel de reclamații în acest sens, dar ne așteptam ca organele abilitate să-și facă datoria.”

În altă ordine de idei, consecvenţi promisiunii făcute la începutul campaniei electorale, liderii partidului Mişcarea Liberală s-au concentrat pe o campanie pozitivă, bazată pe proiecte şi fără atacuri la adversarii politici. De asemenea, candidatul partidului pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, însoţit de echipa de campanie şi de candidaţii pentru Consiliul Local Municipal, şi-au concentrat atenţia pe probelemele reale ale cetăţenilor din municipiu, în mod special pe ale celorcare locuiesc în cartierele de case de la periferia municipiului. Asta pentru că, susţine preşedintele organizaţiei municipale a Mişcării Liberale, Marius Ghinea, „…aici există cele mai multe disfuncționalități. Mă refer la partea de amenajare și de întreținere, cartierele mărginașe fiind lăsate ultimele. Oamenii din aceste zone reclamă, pe bună-dreptate, lucrul acesta, pentru că și ei sunt plătitori de taxe și impozite, în egală măsură cu cei care locuiesc în zonele centrale. Atunci, întrebarea ar fi – de ce  sunt tratate aceste persoane cu indiferență de către candidați? La întrebarea aceasta nu am știut să le dăm un răspuns, nefiind încă în funcții de conducere la nivelul municipiului. Totuși, am ajuns la concluzia că zonele periferice nu sunt vizitate de candidați pentru că, așa cum bine se știe, cei care au ocupat, de-a lungul timpului, funcții de conducere, nu și-au făcut treaba, iar consecințele sunt cât se poate de negative.”

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .