ştefanÎncă din anul 2013, de când primarul Nicolae Barbu a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că intenţionează să acceseze fonduri europene pentru construcţia unei Pieţe de gross pentru peşte, au existat voci, inclusiv în mass-media, care s-au îndoit de oportunitatea şi fiabilitatea unei astfel de investiţii la Giurgiu. În pofida tuturor argumentelor, conducerea municipalităţii s-a încăpăţânat să ducă la capăt proiectul, chiar dacă pentru asta a trebuit distrusă o societate comercială privată profitabilă şi lăsaţi nişte oameni pe drumuri. Asta după principiul ”dacă tot există nişte bani acolo de ce să nu-i cheltuim noi?”

Conform contractului de finanţare la această dată Piaţa de gross pentru peşte ar fi trebuit să fie funcţională cu o capacitate acoperită integral. Numai că, de la inaugurarea din toamna anului trecut, piaţa stă închisă, deşi au fost organizate peste 12 sesiuni de licitaţie pentru închirierea spaţiilor de depozitare şi prelucrare a peştelui la care nu s-a prezentat niciu un ofertant.

Ştirea proastă a venit zilele acestea, când preşedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Pescuit, din cadrul Ministerului Agriculturii, a anunţat că, din informaţiile pe care le deţine, municipalitatea va trebui să returneze banii cu care a construit acest obiectiv.

„Îmi pare rău pentru municipalitate, dar s-a încheiat auditul la Autoritatea de mangement pentru Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii, iar Autoritatea de Audit, am aflat pe surse, a propus să se ceară Primăriei să dea înapoi cei 1,5 milioane de euro pentru Piaţa de Peşte, întrucât aceasta nu şi-a atins obiectivele pentru care a fost construită. Adică de un an de zile stă închisă. Managementul domnului Barbu…. Din păcate aceşti bani vor trebui returnaţi din taxele şi impozitele pe care le plătesc cetăţenii” a declarat Gheorghe Ştefan, în cadrul ultimei conferinţe de presă a PNL Giurgiu.

Ioan Mănăilă