Parteneriat public-privat în scop umanitar

  • Social
  • 9 August 2016
  • Nici un comentariu
  • 115
  • 2 minute de citit

parteneriat 1În urmă cu exact o lună, pe 8 iulie 2016, casa unei familii de giurgiuveni (părinții și 5 copii) de pe intrarea Digului era cuprinsă de flăcări. În incendiu au ars acoperișul pe o suprafață de 20 metri pătraţi, o magazie de lemne și o cameră, în procesul verbal de intervenție al ISU Vlașca precizându-se faptul că, din cauza cantității de apă infiltrată în pereți, casa construită din paiantă prezintă pericol de prăbușire pe o suprafață de 32 m2. La scurt timp după tragedie, primarul Nicolae Barbu a dispus cuantificarea pagubelor și stabilirea sumei necesare reparațiilor, iar în ședința ordinară din 28 iulie a fost aprobat un ajutor financiar de urgență de 25.000 de lei necesar achiziționării materialelor de construcție.

pasrteneriatLuni, la apelul edilului șef, conducerea societăților subordonate Primăriei, reprezentanții Enel, ai Episcopiei Giurgiului, constructori și specialiști au participat la o ședință pe această temă, urmată de o vizită în teren. A fost stabilit ca în regim de urgență să fie demarate procedurile de întocmire a documentației necesare, urmate de demararea reconstruirii locuinței, perioadă în care familia va beneficia de sprijinul Direcției de Asistență Socială de la Giurgiu Nord.

Apelul către voluntariat al primarului Nicolae Barbu rămâne valabil. Cine vrea să ajute această familie, la reconstrucție sau să doneze bunuri, este rugat să o facă, urmând să fie desemnat un șef de șantier responsabil să coordoneze această lucrare.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .