Investiţii puctuale şi proiecte concrete la Consiliul Judeţean Giurgiu

  • Administraţie
  • 14 Noiembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 135
  • 3 minute de citit

cj-1Ca urmare a solicitării primite de la directorul Direcției Județene de Transport, Olteanu Marius, Consiliul Județean Giurgiu prin Direcția Județeană de Transport, Administrare Drumuri Județene și Control Trafic a achiziționat două utilaje performante care lipseau din dotare și care sunt necesare întreținerii drumurilor din județ. Este vorba despre un mini-încărcător frontal dotat cu instalație de frezare asfalt dar și cu instalație de forare pentru montarea indicatoarelor rutiere. Celălalt echipament este o instalație de răspândire a emulsiei bituminoase foarte necesară atunci când drumurile cu gropi sunt plombate.

De altfel, Consiliul Judeţean Giurgiu pregăteşte şi mai multe proiecte concrete în vederea obţinerii de fonduri europene nerambursabile. Două dintre acestea urmând să fie supuse în dezbatere şi spre aprobare în viitoare şedinţă a Consiliului.

cj-2Potrivit paginii oficiale de Facebook a Consiliului Judeţean, angajaţii instituţiei lucrează la documentaţii pentru proiectele ce vor fi depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, AXA 5, Prioritatea de investiţii 5.1.- Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”, până la data de 25 noiembrie 2016.

Proiectele vizează, conform şi denumirii lor „Consolidare şi dotare Muzeul Judeţean Teohari Antonescu” şi „Restaurarea şi valorificarea turistică a Ansamblului Arhitectural Schitu Strâmbu – Găiseni”.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .