În PNL încă este la modă onoarea!

  • Politic
  • 8 Iulie 2016
  • Nici un comentariu
  • 149
  • 4 minute de citit

in pnlŞocul alegerilor locale cîştigate de PSD produce încă efecte la vârful conducerii liberalilor autohtoni. După ce imediat după anunţarea rezultatului alegerilor, copreşedintele Dumitru Beianu, desemnat de liberali să intre în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, şi-a anunţat demisia, astăzi un alt lider marcant a anunţat public că renunţă la funcţie.

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Giurgiu, deputatul Florian Nicolae, a declarat că renunţă la funcţie, dar nu din cauza scorului electoral ci din cauza problemelor pe care le are de clarificat în Justiţie. Reamintim că acesta este trimis în judecată pentru o presupusă evaziune fiscală, pe care o contestă. Mai mult, deputatul Nicolae spune că speră ca la Camera Preliminară (fază procesuală în care atât acuzarea cât şi apărarea îşi susţin punctele de vedere în faţa judecătorilor, înainte ca procesul să intre în fază publică) să convingă magistraţii să ceară Parchetului refacerea dosarului şi scoaterea persoanei sale din acesta. Cu toate că la începutul săptămânii conducerea centrală a partidului nu a luat în discuţie retragerea din funcţia de partid a deputatului giurgiuvean, conform Codului de Integritate al al PNL, Florian Nicolae nu a mai aşteptat să-şi pledeze cauza în faţa colegilor de la centru.

Astăzi, într-o conferinţă de presă, acesta a declarat că „Am hotărât să fac un pas în spate din punct de vedere al conducerii organizaţiei municipale a PNL Giurgiu până la soluţionarea dosarului în care eu şi soţia mea suntem acuzaţi de fapte pe care nu le-am comis. E camaraderesc să fac un pas în spate, dar şi moral pentru activitatea PNL Giurgiu. Cred în justiţie şi sunt convins că se va face dreptate. Dacă voi fi găsit nevinovat, voi dori să fiu propus pentru o funcţie de parlamentar. Pentru că în opinia mea sunt acuzat de fapte pe care nu le-am comis

Desemnat luni, de Biroul Politic Naţional, ca prim-vicepreşedinte al PNL Giurgiu (un fel de conducător unic), fostul copreşedinte Gheorghe Ştefan, a declarat despre această demisie, că o consideră un gest de onoare, un gest bărbătesc.

„E un moment dificil şi ţin să îl felicit pe domnul deputat pentru bărbăţia şi corectitudinea de care a dat dovadă. Acesta este omul Florian Nicolae, care, din respect pentru giurgiuveni şi pentru activitatea PNL, a ales să ia această decizie… Încă o dată, cu tot regretul, îi mulţumesc pentru decizia bărbătească, onestă şi corectă şi sunt convins că o să-şi rezolve problema şi va fi declarat nevinovat”, a declarat Gheorghe Ştefan.

În ceea ce priveşte persoana ce va fi desemnată ca preşedinte interimar al Organizaţiei municipale a PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan a spus că acesta va fi desemnat săptămâna viitoare, după ce vor avea loc consultări în interiorul partidului. În ceea ce-l priveşte, prim-vicepreşedintele Ştefan a spus că-şi doreşte o persoană tânără, până în 40 de ani, dispusă la un efort deosebit, care, la final, i-ar putea consolida cariera politică. Ştefan nu a exclus posibiltatea ca viitorul preşedinte al Organizaţiei municipale să fie o femeie, ba chiar a sugerat că este foarte posibil acest lucru.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .