Ieri, la Giurgiu: Specialişti din Giurgiu şi Ruse se instruiesc împreună

CONSILIUL  JUDEŢEAN  GIURGIU, în calitate de Beneficiar Lider, începând cu data de 20 mai 2017, implementează proiectul – ”Program avansat transfrontalier de instruire pentru administraţia judeţului Giurgiu şi Districtului Ruse”, în parteneriat cu Administrația Districtului Ruse şi  Municipalitatea Ţenovo.

Proiectul este este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Valoarea totală eligibilă a proiectului 440.393,19 euro, din care: 374.334,20 euro – valoare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, reprezentând 85%; 57.246,73 euro – cofinanţare de la bugetul naţional, reprezentând 13%;, iar 2 % vor fi alocaţi de administraţiile locale.

În acest sens s-a dorit o armonizare a practicilor de lucru a funcţionarilor publici de pe cele două maluri ale Dunării, pentru ca proiectul să nu aibă probleme de abordare diferită.

La întâlnirea de la Giurgiu, Consiliul Judeţean a fost reprezentat de vicepreşedintele instituţiei, Lucian Corozel.

„Deoarece intre cele doua administratii exista inca multe diferente, CJ Giurgiu si Districtul Ruse au considerat necesar sa se cunoasca mai bine, sa depaseasca problemele comune si sa creeze cadrul pentru a dezvolta proiecte viitoare impreuna si astfel a fost castigat si s-a semnat in data de 19.05.2017 in cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria, proiectul privind „O regiune sigura”, dar şi alte componente de colaborare transfrontalieră, deoarece oraşele Giurgiu şi Ruse sunt partenere în mai multe programe comune. De asemenea avem în derulare sporirea capacitatii de cooperare si eficientei institutiilor publice in  în acest context. În acest context, se doreste cresterea capacitatii de cooperare si profesionalizarea personalului intre cele 3 autoritati publice.”, a declarat Lucian Corozel.

Întâlnirea de ieri de la Giurgiu, nu este o premieră, dar confirmă bunele practici transfrontaliere, recunoscute şi de Uniunea Europeană când vine vorba de „Euroregiunea Danubius Ruse-Giurgiu”.

I.M.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .