TLDE PEDALEAZĂ SPRE… VIITOR

De Ziua Internațională de Acțiune pentru Climă, sărbătorită pe data de 15 mai, TLDE lansează proiectul PEDALEAZĂ SPRE VIITOR, care se va încheia pe data de 22 mai, de Ziua Internațională a Biodiversității.

Parcurgerea traseului a început astăzi, 15 mai, din municipiul Oradea (județul Bihor), și se va încheia la București, pe data de 22 mai.

Organizația de tineret ALDE, sub egida „Împreună pentru un mediu mai curatˮ, a decis să pedaleze pentru un viitor fără poluare pentru români. Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materii ce pot afecta atât sănătatea umană, cât și funcțiile ecosistemelor, o ofensivă a omului modern asupra mediului, motiv pentru care organizația de tineret ALDE prezintă o alternativă ce constă în înlocuirea autovehiculelor cu bicicleta.

Ne veți întâlni în nu mai puțin de 22 de județe, iar noi, tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților, vom transporta două ștafete, una reprezentând mediul și o a doua specifică domeniul energetic.

Cele două ștafete urmează trasee diferite. Din Oradea, Ștafeta Energiei a pornit spre partea de Nord a țării, în vreme ce Ștafeta Mediului parcurge traseul spre zona de Sud a României. Vom străbate mai multe județe, iar la granițele dintre acestea ștafeta se predă următoarei organizații.

La București, ștafeta va fi predată unei delegații alcătuită din Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului și Anton Anton, ministru al Energiei.

Bicicliștii TLDE vor străbate 22 de județe pe următorul traseu:
ȘTAFETA ENERGIEI: Bihor – Satu Mare – Maramureș – Bistrița-Năsăud – Suceava – Botoșani – Iași – Neamț – Bacău – Vrancea – Buzău – Prahova – București.
ȘTAFETA MEDIULUI: Bihor – Arad –Timiș – Hunedoara – Alba – Sibiu – Argeș – Teleorman – Giurgiu – București.

Tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților invită toate persoanele care doresc să sprijine acest demers să se alăture pe traseu și să însoțească echipele noastre, pentru ca mesajul către români să devină cât mai puternic. Vrem să trăim sănătoși într-un mediu mai curat!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .