Consilierii judeţeni au aprobat solicitarea unui grant de finanţare foarte curajos

  • Administraţie
  • 29 Noiembrie 2019
  • Nici un comentariu
  • 151
  • 2 minute de citit

La Consiliul Judeţean Giurgiu, consilierii judeţeni par, nu chiar par ci par hotărâţi să meargă înainte şi înainte să cunoscă decizia finală asupra rectificării bugetului făcută de Guvern. Mai mult, deşi nu se ştiu cifrele pentru bugetul anului viitor sau pentru o proiecţie viitoare multi-anuale, consilierii judeţeni din Giurgiu au aprobat solicitarea unui grant de finanţare din Fondul Naţional de Dezvolatare şi Investiţii pentru reabilitarea DJ 412 A pentru porţiunea dintre Mihăileşti şi Ogrezeni. Aparent suma solicitată, de fapt estimată pare imensă. Peste 26,4 milioane lei, în condiţiile în care Consiliul Judeţean Giurgiu, nu este un consiliu judeţean bogat sau favorizat vreodată pe un proiect de dezvoltare generală de echilibarare.

Cu toate acestea, consilierii judeţeni au aprobat Hotărârea de Consiliu Judeţean, lunând în calcul expunerea de motive al specialiştilor din aparatul tehnic, care au arătat că, în situaţia în care grantul se aprobă în funcţie de proiectul tehnic şi toate celelalte acte depuse la dosar, contribuţia giurgiuvenilor la acest proiect va fi de aproximativ 4, 8 milioane lei returnabili în 20 de ani.

Conform motivaţiei specialiştilor din aparatul propriu al Consiliului, vor ţine cont de momentul depunerii pentru sumele propuse.

Până la urmă nu sumele pe care şi le-ar asuma Consiliul Judeţean sunt foarte curajoase, ci inceritudinile politice şi viitoare dau dovada curajului.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .