Caravana „Poftă de Carte” a poposit şi în judeţul Giurgiu

  • Social
  • 31 Ianuarie 2017
  • Nici un comentariu
  • 153
  • 2 minute de citit

Prin Legea nr.248/10/2015 a fost instituit stimulentul educaţional sub forma tichetelor sociale, în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi în scopul creşterii accesului acestora la educaţie.

Consiliul Judeţean participă în perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2017, la evenimentul denumit Caravana „Poftă de Carte”, eveniment organizat de Asociaţia Ovidiu Ro.

Caravana „poftă de Carte” presupune sesiuni de citit şi are ca obiectiv creşterea nivelului de conştientizare a importanţei cititului interactiv, ,,cu glas tare’’, dar şi a necesităţii unei alimentaţii sănătoase pentru copii. 

Beneficiarii sunt copiii de vârstă preșcolară din comunităţile vulnerabile identificate pe raza judeţului Giurgiu, acţiunea urmând să se desfăşoare după următorul program: Vărăşti – 30 ianuarie; Gostinari – 31 ianuarie; Letca Nouă – 01 februarie; Ghimpaţi – 01 februarie; Găiseni-2 februarie;

În cadrul evenimentului se va desfăşura şi o întâlnire de lucru în data de 03.02.2017, începând cu ora 1000, scopul acesteia fiind acela de organizare a unei echipe de acţiune la nivel judeţean care, împreună cu suportul Asociaţiei Ovidiu Ro să maximizeze impactul Legii 248/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

În prima zi, circa 50 de persoane din Vărăşti au participat la prima activitate desfăşurată în cadrul Caravanei „Poftă de Carte”. Au venit la sesiunea de citit 30 de copii din care 21 sunt incluşi în sistemul educaţional, însoţiţi de părinţi sau de bunici.

Activitatea a presupus cititul interactiv, cu glas tare, iar la finalul sesiunii, fiecare copil a primit propria carte („Să mâncăm multe culori”), personalizată cu numele lui de către profesor, pe care a putut-o lua apoi acasă.
Tema sesiunilor de citit de anul acesta este alimentația sănătoasă, iar cititorii pornesc activitatea de la o carte publicată inițial în limba engleză și adaptată de OvidiuRo pentru copiii din România.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .