Când bradul frumos îl fac oameni şi mai frumoşi!

  • Social
  • 12 Decembrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 154
  • 3 minute de citit

Sâmbătă, în prag de seară, aşa cum anunţasem  Teatrul „Tudor Vianu” şi „Kiss FM” au organizat a doua ediţie consecutivă a evenimentului „Bradul nostru”.  De pe la patru după-amaiaza  pe esplanada teatrului, timp de mi bine de două ore, copiii din Giurgiu au venit cu globuri, ornamente de pom, bomboane şi beteală cu care să împodobească un frumos brad de Crăciun. Managerul teatrului, Cosmin Crețu și directorul studioului Kiss FM Giurgiu, Mugurel Roșu, împreună cu actori pe care i-am admirat și aplaudat în spectacolele ultimelor două stagiuni au fost gazde primitoare și au răsplătit simbolic pe toți cei care au cântat colinde, au spus poezii și  au adus ornamente pentru „Bradul nostru”  cu mere, covrigi și bomboane, iar ceaiul cald  a ţinut frigul (care nu prea a fost) frigul la distanță.

Dar nu a fost un simplu specatacol! Câteva sute de giurgiuveni au ţinut să fie nu numai prezenţ, ci să se implice activ în această acţiune umanitară. Şi le-a reuşit!

Dar cel mai important aspect al acestui eveniment a fost BUCURIA! Şi nu orice fel de bucurie. De obicei, la astfel de evenimente, te aştepţi să vezi copii fericiţi că primesc daruri. De data aceasta am văzut copii fericiţi să facă daruri.

Iar când vezi lucrul acesta, dintr-odată realizezi că toţi oamenii din jur sunt mai frumoşi. Copiii prin excelenţă, dar mai ales părinţii care-i învaţă pe aceştia, de la vârste foarte fragede, lecţia dărniciei, bunătăţii şi solidarităţii.

Şi-au fost mulţi şi frumoşi!

Ioan Mănăilă

dav

N.R. Copiii au adus cadouri frumos împachetate – jucării, cărţi, jocuri, îmbrăcăminte, dulciuri, sucuri, fructe – pe care le-au lăsat sub brad pentru copiii aflaţi în plasament la familii cu venituri modeste, urmând ca acestea, prin intermediul DGASPC,  să ajungă la copiii aflaţi direct sau indirect în grija instituţiei. Mai mult, au vândut obiecte făcute de ei şi au donat banii pentru copii aflaţi în dificultate.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .