Biblioteca Judeţeană are o Sală Centenar

Biblioteca Judeţeană „I.A. Bassarbescu” Giurgiu a inaugurat de curând Sala Centenar, care va cuprinde peste 80.000 de volume, din care aproximativ 3000 sunt cărţi de patrimoniu, din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea.

La eveniment au participat numeroşi oameni de cultură şi reprezentanţi ai administraţiei publice, printre aceştia numărându-se preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu dar episcopul Giurgiului, PS Ambrozie.

Conform directorului Bibliotecii Judeţene Giurgiu, Daniela Bardan, evenimenul este primul dintr-o serie de manifestări organizate de instituţia de cultură anul acesta, cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

„Biblioteca Judeţeană Giurgiu are un fond de carte vechi cu un număr de 2.975 de volume, printre acestea Biblia lui Luther, tipărită la la 1571 şi intrată în bibliotecă în 1989. Cartea este destul de bine întreţinută (…) fiind atât de veche este foarte uşor de deteriorat”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene Giurgiu, Daniela Bardan.

Conform acesteia, volumele de patrimoniu vor fi scanate şi prezentate pe site-ul Bibliotecii Judeţene Giurgiu pentru ca toţi doritorii să le poată răsfoi virtual.
La finalul evenimentului, a fost intonat imnul Bibliotecii Judeţene – un text scris de fostul director al Bibliotecii Judeţene Giurgiu, Dan Mucenic, pe muzica lui Dumitru Lupu. Potrivit conducerii instituţiei de cultură, aceasta este singura bibliotecă din ţară care are un imn al său.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .