Anunţ important pentru cei care călătoresc în Bulgaria

  • Eveniment
  • 2 Februarie 2017
  • Nici un comentariu
  • 151
  • 2 minute de citit

Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 01.02.2017, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin.

Conform modificărilor legislative, conducătorii mijloacelor de transport care intră în Bulgaria își pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care atovehiculul face parte, doar de la unitatea specială din cadrul Agenției Vamale a R. Bulgaria.

Ghiseele de plata a taxei au fost amplasate imediat dupa efectuarea controlului de frontiera pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar.

Autoritatile bulgare au informat ca plata taxei de drum se poate efectua doar cu un card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 t, iar la autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu un  card bancar.

Până în momentul de față, pe sensul de intrare în țară, Agenția Vamală Bulgară a inființat pentru plata taxei de drumuri următoarele unități: P.T.F. Vidin/Calafat – o unitate; P.T.F. Ruse/Giurgiu– două unități; P.T.F. Silistra/Ostrov– o unitate; P.T.F. Kardam/ Negru Voda– o unitate; P.T.F. Duran Kulak/ Vama Veche – o unitate.

Având în vedere aspectele prezentate, vă informăm că Poliția de Frontieră ține permanent legătura cu autoritățile bulgare si a dispus toate măsurile aflate în competență pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat personalul aflat la controlul de frontiera și fiind utilizate la maxim infrastructura punctelor de frontiera si artele disponibile pentru efectuarea controlului la iesirea din tara.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .