După mai bine de cinci ani de la iniţiere, proiectul „Restaurarea şi valorificarea turistică durabilă a monumentului istoric Mănăstirea Comana şi modernizarea infrastructurii conexe” a fost finalizat. Proiectul, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro  a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Închiderea proiectului a fost marcată, aşa cum se obişnuieşte, printr-o conferinţă de presă la care au fost prezente toate părţile implicate, respectiv Consiliul Judeţean şi administraţia Mănăstirii Comana.

Potrivit coordonatorului proiectului, Miruna Eftimiu, director adjunct al Direcţiei de Cooperare Interregională din cadrul Consiliului Judeţean „Prin implementarea acestui proiect a fost promovat potenţialul turistic al zonei, atât cel cultural legat de monumentul istoric, de istoria acestor locuri, cel memorialistic legat de eroii căzuţi în Primul Război Mondial ale căror oseminte sunt adăpostite în Mausoleul dispre sud-est, dar şi cel legat de cadrul natural deosebit din zona traseului de vizitare”

comana-2La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina a declarat că „Nu este nici meritul meu, nici al predecesorului meu pentru acest proiect, ci este exclusiv meritul celor din echipa de proiect. Au muncit foarte mult, îi felicit pentru eforturile depuse de atâţia ani, şi, iată, au acum rezultate deosebite. Consider că este un proiect de mare importanţă pentru judeţul nostru şi sunt convins că rezultatele vor contribui, printre altele, la creşterea numărului de turişti în zonă.”

De altfel, executivul Coniliului Judeţean, a dat asigurări că zona Comana va rămâne în atenţia instituţiei. Potrivit directorul Direcţiei de Cooperare Interegională a CJ Giurgiu, Nicu Mardale, a vorbit despre acest fapt declarând că „A fost, aşa cum este cunoscut, a fost finalizat proiectul privind Balta Comana, amenajarea digului-baraj ce a condus la crearea Deltei Neajlovului. De asemenea, sunt în derulare alte două proiecte, de această dată pe infrastructură rutieră, respectiv pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor Judeţene 411 şi 603, dar avem în faza de evaluare şi un proiect privind amenjarea unui Centru Socio-Cultural, depus pe Programul Interreg România-Bulgaria.”