Vestimentaţie sportivă confiscată de jandarmii giurgiuveni

  • Diverse
  • 15 Iunie 2017
  • Nici un comentariu
  • 199
  • 2 minute de citit

Mai multe articole vestimentare sportive, ce purtau însemnele şi inscripţiile unor mărci de renume, au fost miercuri astăzi de jandarmii giurgiuveni în piața centrală. Pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul activităților de comerț, jandarmii au aplicat și 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei.
Astfel, două persoane au fost surprinse în timp ce aveau expuse spre vânzare tricouri, treninguri și hanorace ce purtau însemnele unor firme renumite, fără a putea prezenta documente de proveniență pentru bunurile pe care le comercializau.Produsele au fost confiscate de jandarmi pentru “falsificarea ori substituirea de mărfuri sau orice alte produse, precum și expunerea spre vânzare ori vânzarea de asemenea bunuri, cunoscând că sunt falsificate sau substituite”.
Reamintim că această faptă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 – 5.000 de lei, potrivit Legii nr. 12/1990 republicată, care protejează populaţia împotriva unor activităţi de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care jandarmii recomandă giurgiuvenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă sunt abordaţi de necunoscuţi care le oferă spre vânzare diverse produse şi să nu încurajeze astfel de fapte.
Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .