Doar trei miniștrii au trecut evaluarea anunțată de Liviu Dragnea. Şi totuşi, miniştri giurgiuveni rămân în cărţi

  • Politic
  • 13 Iunie 2017
  • Nici un comentariu
  • 167
  • 2 minute de citit

Conform publicaţiei Evenimentul Zilei, 20 de miniștri au picat evaluarea anunțată de Liviu Dragnea. Singurii miniștri care au posturile asigurate sunt ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, ministrul Agriculturii Petre Daea și ministrul de Interne Carmen Dan.

Totodată, conform sursei citate, din evaluare lipsesc miniștrii ALDE – Ministrul de Externe -Teodor Meleșcanu, Ministrul pentru Relația cu Parlamentul – Viorel Ilie, ministrul Energiei – Toma Petcu și ministrul Mediului – Grațiela Gavrilescu.

După după cum se poate observa, miniştri giurgiuveni Toma Petcu, de la Energie şi Răzvan Cuc, de la Transporturi, nu sunt nominalizaţi printre cei cu mandatul asigurat, dar pariul nostru este că cei doi se vor regăsi şi într-un nou guvern remaniat. Din motive diferite.

Nu a trecut nici o lună de când Liviu Dragnea a avut numai cuvinte de la laudă la adresa lui Răzvan Cuc, pe care l-a caracterizat ca „băiat tânăr”, „cu minte”, „care a pus ordine”. În plus se ştie că acesta se bucură de sprijinul total al numărului doi din PSD, preşedintele executiv al partidului Neculaie Bădălău. Cu toate acestea, nu ar fi exclus ca din fair-play Răzvan Cuc să-şi depună demisia înainte de remaniere.

De cealaltă parte, Toma Petcu răspunde profesional doar în faţa premierului, iar politic în faţa lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE. Şi el, la rândul său se bucură de sprijinul total al şefului său de partid, situaţie în care Dragnea nu va forţa nota într-un moment de criză politică. Chiar dacă zilele acestea nu a ezitat să-i arate pisica lui Tăriceanu, vorbind de o eventuală coptare la guvernare a UDMR.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .