Vacanţa s-a terminat, partidele politice îşi încălzesc motoarele

  • Politic
  • 2 August 2016
  • Nici un comentariu
  • 91
  • 6 minute de citit

După acalmia specifică perioadei post-alegeri locale, după binemeritatele concedii, partidele politice giurgiuvene încep să se pregătească deja de alegerile parlamentare ce vor avea loc la sfârşitul acestui an, cel mai porobabil în decembrie, dacă acestea nu vor fi devansate. În funcţie de rezultatele de la locale, dar şi de ultimele evenimente naţionale, abordarea liderilor partidelor politice locale este diferită.

La ALDE se fac reparaţii şi se astupă breşele

20160729_090101Toma Petcu, copreşedintele ALDE Giurgiu a anunţat vineri că în organizaţiile teritoriale au fost schimbaţi o serie de lideri care nu au avut disponibilitate la efort în precampania şi campania de la alegerile locale. De asemenea, că se lucrează intens pentru constituirea de organizaţii în cele 14 localităţi în care partidul nu avea înainte de iunie reprezentare.

Cât priveşte alegerile parlamentare, unde ALDE va candida independent, Petcu se arată optimist. Consider că putem îmbunătăți scorul pe care l-am obținut la algerile locale, pentru că avem capacitatea de organizare necesară, avem 80 de consilieri locali în tot județul, avem 3 primari, 5 viceprimari și un vicepreședinte de Consiliu Județean…Sunt convins că la municipiu vom obține mult mai multe voturi, care să ne ajute în obținerea de posturi de parlamentari, pentru că vom prezenta o echipă puternică, care va reprezenta giurgiuvenii și va ține cont de semnalul pe care aceștia le-au dat la alegerile locale – acela că nu i-am convins, noi, politicienii, suficient de mult, astfel încât să aveam prezență la vot de peste 50 la sută.”.

Referitor la candidaturi, Toma Petcu a confirmat că va intra în competiţia pentru un loc în Parlament.

În PNL se întorc fiii rătăcitori

20160729_100637În PNL Giurgiu continuă munca sisifică de reconstrucţie a organizaţiiilor judeţene şi municipale, extrem de marcate de tensiunile interne din ultimii ani, care au dus la plecări masive de membri către alte partide. Aşa cum anticipam, după ce Gheorghe Ştefan a fost desemnat preşedinte unic al organizaţiei, iar acesta la rândul lui  şi l-a adus alături, în fruntea organizaţiei municipale, pe Cosmin Marciu, în partid încep să se reîntoarcă fiii rătăcitori.

În conferinţa de presă a partidului de vineri, Gheorghe Ştefan a anunţat că partidului i s-au alăturat aproximativ 40 de membri ai Muşcării Liberale, cei mai mulţi liberali autentici cu vechi state în partid, printre care Noruţ Stănişteanu, Corneliu Mincă, Constantin Preda şi Marius Ghinea.

Prezent la conferinţa în care s-a anunţat această revenire Marius Ghinea de declarat că “Suntem o familie liberală şi am realizat că este foarte greu să răzbeşti în politică, dacă eşti divizat. Acum am considerat că este momentul să ne regrupăm împotriva partidului stat – PSD… Cred că acest lucru va creşte valoarea organizaţiei liberale.”

Previziunile noastre sunt că vom mai asista la astfel de reveniri spectaculoase.

PSD nu-şi pune problema lui „dacă”, ci a lui „cât?”

20160801_132128Cu 45 de primari aleşi în iunie, cu primar al reşedinţei de judeţ, cu preşedinte al Consiliului Judeţean, PSD nu-şi face emoţii în ceea ce priveşte câştigarea alegerilor parlamentare în judeţul Giurgiu. Preocuparea principală a social-democraţilor giurgiuveni este o cât mai bună organizare astfel încât să obţină un scor foarte bun, dacă se poate unul asemănător cu cel de la locale, când PSD Giurgiu a fost organizaţia cu cel mai bun scor din ţară.

Întrunită luni într-un cadru lărgit, conducerea PSD Giurgiu a hotărât că viitoarea campanie electorală va fii coordonată de Răzvan Cuc. Preşedintele organizaţiei, senatorul Niculae Bădălău, a explicat această decizie şi prin faptul că, cel mai probabil, el va fi cooptat în echipa care va coordona alegrile parlamentare la nivel naţional, aşa că în perioada următoare va putea dedica mai puţin timp organizaţiei din Giurgiu.

Ioan Mănăilă   

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .