Un judeţ cu un buget mai suplu, mai limpede financiar

În funcţie de bugetul propriu ce va fi adoptat pentru anul 2020, conducerea Consiliului judeţean Giurgiu se arată hotărâtă să intre în actualul an bugetar cu toate lecţiile făcute.

Un prim pas a fost făcut la jumătatea lunii într-o şedinţă extraordinară a Consiliului judeţean în care a fost aprobată stingerea tuturor datoriilor de la secţiunea de dezvoltare. Cum bugetul, din diferite motive (întârzieri în începerea unor lucrări, modificări de devize etc) a înregistrat un excedent financiar s-a hotărât ca din acest excedent să se achite plăţile restante afernte anului 2019.

Urmează o primă fază din saga bugetară care presupune o alocare de fonduri către unităţile administrativ-teritoriale, apoi adoptarea bugetului prpriu de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean.

Pentru acest an, conducerea Consiliului judeţean este hotărâtă, în condiţiile în care bugetul ar putea fi mai mic decât în anul 2019, ca viitorul buget să fie mult mai bine definit, astfel încât la finalul anului 2020 să se poată raporta o execuţie bugetară cât mai apropriată de sută la sută.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .