„Un Crăciun fermecat” pentru copiii din sistemul de protecţie specială

  • Social
  • 22 Decembrie 2021
  • Nici un comentariu
  • 139
  • 4 minute de citit

„Un Crăciun fermecat” este titlul spectacolului susținut marți, 21 decembrie 2021, în sala de festivități a Inspectoratului Școlar Județean pentru 100 de copii aflați în plasament în structurile rezidențiale (Complexul de Servicii Sociale, casele de tip familial) precum și copii aflați în plasament la asistenți maternali profesioniști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”din București, a oferit acest spectacol gratuit pentru copii, în sala pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu.

„Un Crăciun fermecat” este un spectacol pentru copii, inspirat de personajele fantastice din „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare. Copiii  au fost încântați de acest spectacol interactiv și educațional, care pune în evidență creativitatea ca o putere magică pe care nu o au doar zânele, ci și toți oamenii; actorii au invitat spectatorii să intre împreună cu ei în pădurea fermecată unde ființele magice lucrează împreună pentru a construi o lume mai bună, copiii fiind încurajați să ofere cadouri precum bunătate, iubire, toleranță, grijă, răbdare.

„Am conceput acest spectacol în cadrul proiectului  «Caravana UNATC junior», la inițiativa lect. univ. dr. Romina Boldașu, împreună cu colegii mei de an de la Masterul de Pedagogie Teatrală din cadrul U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”. Astăzi, am avut imensa bucurie să jucăm și în fața copiilor aflați în grija  D.G.A.S.P.C. Giurgiu. Am întâlnit aici un public foarte receptiv și abia așteptăm să revenim cu alte spectacole în anii viitori sau chiar să susținem ateliere creative pentru acești copii extraordinari, fiindcă toți credem cu tărie că prin teatru și joc copiii și adolescenții se pot dezvolta armonios. De fapt, motivul principal pentru care eu am ales să studiez pedagogia teatrală este faptul că am organizat în ultimii doi ani o tabără de creație și creativitate, POT junior art camp, pentru copiii aflați în grija D.G.A.S.P.C. Olt și am înțeles  de câtă nevoie au ei să fie încurajați să-și descopere pasiunile. «Un Crăciun fermecat» este un cadou făcut din iubire și muncă de echipă pe care vrem să-l oferim copiilor în prag de sărbători,  a declarat Andreea Ciocîrlan, regizoare de teatru.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu adresează mulțumiri pentru această inițiativă care a adus bucurie copiilor din sistemul de protecție specială, atât Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București cât și Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

Denisa Cristescu,Consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .