Transferul Zonei Libere de la municipiu la judeţ – o decizie politică

  • Politic
  • 27 August 2016
  • Nici un comentariu
  • 152
  • 3 minute de citit

mustateaVicepreşedintele organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu, Vasile Mustăţea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, consideră că transferul (revenirea) Zonei Libere de la municipalitate la judeţ este o decizie politică pe care în mod normal PSD trebuie să şi-o asume. Vasile Mustăţea spune că aşa a făcut şi PNL în anul 2008 când a hotărât ca Zona Liberă Giurgiu să treacă din administrarea Consiliului Judeţean în administrarea Consiliului Local Municipal. Mai mult, liderul ALDE spune că tensiunile dintre conducerile Consiliului Judeţean şi Primăriei Giurgiu sunt generate de primarul Barbu din cauza unor schimbări petrecute în ultimii ani în interiorul PSD Giurgiu.

„Văd că acest conflict se dezvoltă pe zi ce trece tot mai mult. Din punctul meu de vedere, nu are nicio legătură cu actul administrativ, ci este un conflict pur politic și o luptă internă. Mai mult decât atât, cred că domnul primar Barbu și-a pierdut toată credibilitatea în interiorul PSD. Sincer vă spun, eu consider că atunci când domnul Barbu a revenit în PSD, a avut o înțelegere cu partidul – ca nimeni să nu se bage peste el în Primărie. După ce a trecut un ciclu electoral, această stare de lucruri nu mai corespunde realităților politice din interiorul PSD. Repet, din punctul meu de vedere, este o luptă politică acolo și aștept cu nerăbdare clarificările din partea acestui partid, mai ales că noi, ALDE, la Consiliul Județean, facem parte dintr-o coaliție de guvernare locală”, a declarat Mustăţea, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mustăţea a mai declarat că nu-l înţelege pe primarul Barbu de ce nu a acceptat o coaliţie cu ALDE şi în cadrul Consiliului Local Municipal, pentru a avea astfel o majoritate absolută (două treimi din numărul consilierilor), aşa cum s-a întâmplat la Consiliul Judeţean pentru că, mai spune acesta „…domnul Barbu încearcă să ducă un război pe toate planurile şi cu toată lumea”.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .