„Spitalul PNL Giurgiu” rămâne sub cod roşu de infecţie nosocomială

  • Politic
  • 10 Iulie 2017
  • Nici un comentariu
  • 152
  • 3 minute de citit

De vreo cinci ani, organizaţia judeţeană PNL Giurgiu seamănă cu un spital atins de o infecţie nosocomială. Ştiţi dumneavoastră!, acele infecţii intraspitaliceşti pe care le capătă pacientul pe timpul tratamentului. Ba mai mult, mulţi specialişti afirmă că odată atins de o astfel de infecţie, care nu este depistată la timp, impune demolarea unităţii spitaliceşti respective, pentru că odată intrată în pereţi nu mai poate fi eradicată.

Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă în PNL Giurgiu de vreo cinci ani – scandaluri, demiteri şi demisii în masă, războaie interne, fragmentarea activului în bisericuţe – putem spune fără să exagerăm că PNL Giurgiu este un bolnav cronic.

Multă lume a crezut că noul „manger”, în persoana lui Marin Anton, ar putea readuce PNL Giurgiu pe linia de plutire şi vindecarea acestuia. Mi-amintesc că singura întrebare pe care i-am pus-o lui Marin Anton, după alegerea acestuia ca preşedinte, în în urmă cu câteva luni, a fost cea legată de plecările din PNL şi dacă acestea vor continua. Marin Anton a dat asigurări că va face tot posibilul ca nici un membru să nu mai plece din partid, pentru că are nevoie de toţi.

Ori zilele acestea se petrec lucruri şi mai grave. Medicul giurgiuvean Ladislau Pick, membru al Biroului Politic Municipal şi consilier municipal a fost exclus din partid. Motivul oficial a fost că nu ar fi participat la şedinţele BPM-ului. De ce nu a fost dat afară doar din acest organism? De ce sancţiunile nu au fost graduale? Greu de spus în condiţiile în care se practică politica „gunoiului sub preş”.

Are PNL atât de multe personalităţi (pentru că medicul Ladislau Pick este cu adevărat o personalitate în municipiul Giurgiu) încât să se dispenseze de ele cu atâta uşurinţă? Cu siguranţă, nu!

Să mai remarcăm că această ultimă decizie arată că se formează deja, într-un timp record, o masă critică de nemulţumiţi faţă de noua conducere. Pentru că în Colegiu Director Judeţean din 129 de participanţi au votat împotriva excluderii lui Pick nu mai puţin de 41. Adică aproape o treime. O treime mare dacă ţinem cont că cei mai mulţi dintre membri Colegiului sunt noi, veniţi din mediul rural şi ca atare „habrnişti” în ceea ce priveşte realităţile politice din PNL Giurgiu.

Dar dacă eu mă înşel şi problema „nu este de doctor” ci de popă? Dacă avea dreptate regretatul nostru coleg Traian Metaxa şi se impune o slujbă „de exorcizare”?

https://www.youtube.com/watch?v=QDijLrbOkm8

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .