Politicile Primăriei se îndreaptă într-o direcţie greşită, crede fostul viceprimar Alexandru Vladu
- Politic
- 10 Iulie 2017
- Nici un comentariu
- 294
- 3 minute de citit
Modificarea Organigramei în ultima şedinţă a Consiliului Local Giurgiu, care presupune disponibilizări de personal din Primărie, Direcţia de Asistenţă Socială şi Direcţia de Taxe şi Impozite nu este văzută cu ochi buni de către fostul viceprimar Alexandru Vladu, actualul preşedinte al Organizaţiei municipale a ALDE Giurgiu. Acesta a ţinut să sublinieze, în cadrul unei conferinţe de presă, că disponibilizările ar putea fi făcute printr-o procedură lipsită de transparenţă şi ar putea afecta oameni cu vechime şi experienţă, care după o anumită vârstă îşi găsesc foarte greu de muncă.
”Noi am atenţionat încă de anul trecut că se fac angajări pe bandă rulantă în primăria Giurgiu. Nu mai erau scaune în birouri pentru toţi angajaţii. Am ajuns astăzi în situaţia în care aproximativ 20 de persoane vor fi date afară. Sperăm că nu sunt adevărate zvonurile că sunt deja cunoscute numele persoanelor care vor fi disponibilizate. Este vorba de oameni care lucrează de peste 20 de ani în această instituţie, dar nu fac parte din partida primarului. De asemenea, sperăm că acele concursuri anunţate să fie organizate în mod cinstit, să nu se ajungă în situaţia în care vor fi primite plângeri pe la anumite instituţii.„ a declarat Vladu.
Fostul viceprimar se arată îngrijorat şi în ceea ce priveşte situaţia financiară a instituţiei şi a societăţilor comerciale aflate în subordinea acesteia.
În opinia sa „Situaţia financiară a primăriei nu este deloc roză. Sunt datorii neplătite de anul trecut. Şi la ADPP şi GSL s-au adunat datorii. Primăria vine şi comandă anumite lucrări, pentru care sunt folosite utilajele şi materialele acestor societăţi, dar nu plăteşte contravaloarea lucrărilor executate.”
Mai mult, liderul ALDE, crede că politica dusă de actualul executiv local este greşită şi în ceea ce priveşte divizarea instituţiilor subordonate.
„Această idee a înfiinţării mai multor societăţi, care au de multe ori acelaşi obiect de activitate este greşită. În opinia mea, toate acestea ar trebui aduse sub o singură umbrelă, şi am avea cheltuieli mult reduse, în primul rând cu personalul TESA.” a mai declarat Alexandru Vladu.
Ioan Mănăilă