Aleşii locali ALDE- cei mai conştiincioşi consilieri municipali

La un an după alegerile locale, Organizaţia Municipală a ALDE Giurgiu şi-a făcut bilanţul la un an de activitate.

În acest context, vicepreşedintele Organizaţiei, consilierul Municipal Ionel Muscalu, a ţinut să sublinieze că cei trei consilieri ALDE au fost de departe cei mai conştiincioşi dintre consilierii locali fiind prezenţi la toate şedinţele indiferent dacă acestea au fost ordinare, de urgenţă sau convocate de îndată. Mai mult, susţine Muscalu, întodeauna consilierii ALDE s-au dus pregătiţi, cu lecţiile făcute şi când au făcut opoziţie la vre-un proiect iniţiat de primar, opoziţia a fost făcută din convingerea că soluţiile nu sunt cele mai bune pentru cetăţeni sau pentru angajaţii instituţiei.

Şi pentru că recent Consiliul a aprobat un Proiect de hotărâre privind o nouă organigramă, în urma căruia aproximativ 20 desalariaţi ar putea fi disponibilizaţi, Muscalu a ţinut să precizeze că ALDE a votat împotrivă pentru că nu s-au precizat care sunt criteriile de restructurare de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale şi Direcţia de Asistenţă Socială.

,,Restructurările făcute de primărie sunt periculoase! Motivul invocat de primarul municipiului precum că ,,păstrăm tinerii și dăm afară bătrânii”, poate fi interpretat ca discriminare! Povestea cu concursul o să nască plângeri, deoarece sunt oameni cu experiență, care au toate examenele la zi și care le va fi destul de greu să se integreze în altă specialitate” a declarat Ionel Muscalu.

Tot legat de acest subiect, şi consilierul Alexandru Vladu, preşedintele organizaţiei municipale a ALDE Giurgiu şi-a exprimat temerile.

,,Disponibilizările făcute de municipalitate după ultima ședință de Consiliu Local, la Direcția de Taxe și Impozite Locale și Direcția de Asistență Socială nu au justificare. Edilul orașului ar trebui să își aducă aminte că l-am avertizat atunci când făcea angajări pe bandă rulantă, că va veni momentul în care nu le va putea plătii salariile acestor oameni. Grav este ca sunt lăsați fără loc de muncă angajați care au o vechime de peste 28 de ani, care cu greu își mai pot găsi de lucru, dat fiind faptul că unii dintre ei au peste 50 de ani”, a mai precizat, Alexandru Vladu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .