Spitalul Județean de Urgență Giurgiu primește suma de 1.500.000 lei sponsorizare de la Hidroelectrica

  • Social
  • 31 Martie 2020
  • Nici un comentariu
  • 134
  • 3 minute de citit

Sprijinirea spitalelor a devenit prioritatea numărul unu pentru noi toți. Vedem cu toții în aceste momente nevoile stringente ale sistemului medical, ale celor aflați în prima linie a luptei cu pandemia. Eforturi conjugate s-au făcut și se fac în continuare și pentru susținerea Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. Peste 10,033 miloane de lei a alocat ieri Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, pentru sponsorizarea unui număr de șapte instituții medicale cu unități de primiri urgențe, printre care si  Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, care va primi suma de 1.500.000.

Demersurile au fost susținute atât de europarlamentarul  Dan Motreanu, cât și de deputații  Alexandru Andrei și Toma Petcu, care au declarat, nu o dată, că doar uniți într-un efort comun și dând dovadă de responsabilitate putem depăși situația creată de pandemie și ne putem întoarce la normalul vieții de zi cu zi.

„Stim că e mare nevoie de echipamente de primă urgență, echipamente de protecție, materiale de curățenie, echipamente sanitare, dezinfectanți și alte obiecte esențiale folosite în scopul protejării pacienților și în egală măsură a personalului medical din spitalul județean. În contextul acestei situații epidemiologice, când presiunea pe sistemul sanitar este foarte mare, suntem conștienți si de faptul ca Giurgiu este județ de frontieră și, fiind tranzitat de foarte multi cetațeni, e important să luăm măsuri suplimentare pentru a ține sub control situația. Demersul celor de la Hidroelectrica nu este unul singular, el vine în completarea măsurilor luate la nivel național și județean. România va putea accesa 350 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea echipamentelor medicale pe care le vor procura Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, unităţile sanitare sau autorităţile publice locale, inclusiv Consiliul Județean Giurgiu pentru Spitalul Județean de Urgență. Pe lângă ventilatoare, sisteme de monitorizare, injectomate, Guvernul României prin Ministerul Fondurilor Europene va asigura inclusiv decontarea echipamentelor de protecție necesare personalului medical: de la mănuşi, combinezoane, până la măști și dezinfectanţi, echipamente si materiale indispensabile”, a declarat președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .