PSD propune „o nouă filosofie” pentru Consiliul Judeţean

  • Politic
  • 14 Iunie 2016
  • Nici un comentariu
  • 243
  • 3 minute de citit

badalauDupă ce au câştigat detaşat alegerile locale pentru Consiliul Judeţean, obţinând în jurul a 65 la sută pe votul politic, social-democraţii giurgiuveni propun o nouă viziune asupra funcţionării pe viitor a instituţiei.

În prima conferinţă de presă organizată după alegeri, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat că-şi doreşte depolitizarea totală a Consiliului, singurul criteriu avut în vedere fiind competenţa profesională, precizând că nu se va proceda după sistemul „Pleacă ai lor ca să vină ai noştri!”. Mai mult, Bădălău a ţinut să precizeze că viitorul peşedinte al Consiliului, va avea puteri limitate, în raport cu actualul preşedinte.

„Uitaţi de preşedintele Consiliului Judeţean, acesta va avea extrem de puţină putere. În viitorul mandat, vom putea avea chiar patru-cinci preşedinţi, dacă cel ales nu va performa”, a declarat preşedintele PSD.

Acesta şi-a explicat afirmaţiile prin noul cadru legislativ care stipulează că preşedintele de C.J. este ales indirect, prin votul majorităţi consilierilor s-au mai exact spus prin vot politic, astfel încât aceeaşi majoritate (sau dacă se crează alta) îl poate schimba oricând pe preşedinte. În acest sens, liderul PSD a precizat că „…puterea va fi la politic.”

Mai mult, Niculae Bădălău a spus că-şi doreşte „o nouă filosofie” de funcţionare a Consiliului, astfel încât vicepreşedinţii să nu se mai subordoneze oricum preşedintelui, la fel ca şi şefii de instituţii subordonate Consiliului. Aceştia ar urma să fie aproape independenţi în exercitarea sarcinilor de serviciu.

Dacă sistemul propus de social-democraţi va fi mai bun sau mai rău, rămâne de văzut. Singura problemă la această dată rămâne de văzut cum va fi implementat acest sistem de lucru, el nefiind (deocamdată) în concordanţă cu actuala legislaţie privind administraţia publică locală.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .