Primarul Brabu dă piept cu Opoziţia din primele zile ale noului mandat

ALDEMajoritatea fragilă pe care primarul Nicolae Barbu o deţine în Consiliul Local i-a dat bătăie de cap încă de la prima şedinţă de Consiliu, când consilierii ALDE şi PNL au blocat adoptarea proiectului de hotărâre privind o rectificare bugetară. În timp ce primarul îi acuză de rea credinţă pe consilierii care s-au opus, aceştia invocă aspecte juridice şi economice care, dacă vor fi corectate, vor duce la un vot pozitiv.

Pentru a nu mai lăsa loc de foarte multe speculaţii în spaţiul public ALDE Giurgiu a organizat la sfârşitul săptămânii o conferinţă de presă în care a ţinut să explice votul consilierilor săi.

„ Îmi pare rău că fostul și actualul primar, domnul Nicolae Barbu și-a făcut un obicei din a se victimiza  Vreau să vă spun că din punctul meu de vedere, proiectele de pe ordinea de zi care au fost respinse prin abțineri sau prin vot împotrivă de către consilierii noștri au fost pe considerente corecte, care țin de administrație, de spețe juridice și economice. Dacă am fi vrut să votăm , așa cum spune domnul Barbu, împotriva sa, doar de dragul de a vota împotrivă, cred că se puteau respinge foarte ușor toate cele 19 puncte de pe ordinea de zi, dar acele proiecte respinse conțineau cel puțin câteva aspecte de nelegalitate. Îmi pare rău, spre exemplu, că domnul Oprișan amestecă funcția de consilier, care este o funcție politică, cu cea de inspector școlar, care ar trebui să fie una apolitică. Mă refer la acel comunicat de presă transmis în care afirmă că 3 unități de învățământ din municipiul nostru vor rămâne fără buget. Veți vedea că nu se va întâmpla acest lucru, pentru că sumele alocate sunt aceleași.”,  a precizat în deschidere Toma Petcu, copreşedinte ALDE Giurgiu.

La rândul său, proaspătul consilier municipal Ionel Muscalu s-a arătat extrem de deranjat de acuzaţiile pe care primarul Barbu le-a adus în finalul şedinţei consilierilor care s-au opus rectificării bugetare.

„Vreau să subliniez că nu am avut nimic împotriva acestor proiecte, dar pentru că nu au fost respectate prevederile legale, am votat împotrivă și, de fiecare dată când va fi cazul,  când vor mai exista astfel de inadvertențe, vom proceda la fel, pentru că vrem să reprezentăm, într-adevăr, interesele giurgiuvenilor. Nu suntem nici proști, nici ”oaia neagră” a Consiliului, nici ”lista rușinii”, iar tendința domnului Barbu de a ne judeca și de ne spune că oricum va convoca o ședință extraordinară în care, până la urmă, proiectele sale vor fi aprobate, nu ne intimidează. Atâta timp cât suntem în Consiliul Local, vă promit că ne vom face datoria și că vom face auzite toate gândurile și nevoile giurgiuvenilor care nu au șansa de a fi acolo pentru a se exprima”, a precizat Muscalu.

Mai mult, acesta a ţinut să-i atragă atenţia primarului Barbu că nu va accepta nici un reproş al acestuia, mai ales dacă se va depăşi un ton civilizat s-au cele spuse pot afecta imaginea consilierului, declarând răspicat că „Dacă o singură dată se va întâmpla ca domnul Barbu să-mi adreseze jigniri, mă voi adresa, fără niciun fel de reținere, instanțelor de judecată.”

Ioan Mănăilă 

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .