Prefectura Giurgiu – Comunicat de presă

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

COMUNICAT DE PRESĂ

17.01.2021

Vă informăm că din data de 15 ianuarie a.c., începând cu ora 15.00, a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

La nivelul județului Giurgiu, momentan, sunt disponibile 4 de centre fixe de vaccinare, și anume: Municipiul Giurgiu – Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, Sala de sport Colegiul Viceamiral Ion Bălănescu; Orașul Bolintin-Vale – Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale – secția Pediatrie; Comuna Hotarele – Sala de sport Liceul Udriște Năsturel.

Pentru perioada 18 ianuarie – 22 ianuarie, la nivelul județului Giurgiu s-au realizat 1.639 de programări la vaccinare, dintre care 831 la nivelul centrelor de vaccinare din municipiul Giurgiu, 600 la nivelul centrului de vaccinare de la Spitalul Orășenesc Bolintin Vale și 208 la nivelul centrului din comuna Hotarele.

Capacitatea de testare este de 120 de persoane/zi la centrul de la SJU Giurgiu și la centrul de la Spitalul Orășenesc Bolintin Vale, și de 60 de persoane/zi la centrul de la Colegiul Viceamiral Ion Bălănescu și la cel din comuna Hotarele.

În privința apelurilor în call-center și a înscrierilor pe platforma online de vaccinare, menționăm că acestea se realizează la nivel național (atât numărul de call-center, cât și platforma funcționează la nivel național, deservind fiecare județ) neexistând o evidență oficială a persoanelor din județul Giurgiu care au apelat ori s-au înscris pentru a se programa la vaccinare.

Precizăm că Etapa a II-a ca campaniei de vaccinare a debutat la Giurgiu     în data de 15 ianuarie a.c., când au fost vaccinate 42 de persoane din cadrul DGASPC Giurgiu, iar în data de 16 ianuarie a.c., au mai fost vaccinate încă 48, tot din cadrul DGASPC Giurgiu. Pentru efectuarea acestor vaccinări s-a utilizat unitatea mobilă de vaccinare.

Vaccinarea propriu-zisă în cele 4 centre fixe de vaccinare va începe mâine, 18 ianuarie a.c.Biroul de Presă al Instituției Prefectului Județul Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .