Pleacă Gheorghe Ştefan de la conducerea PNL Giurgiu?

  • Politic
  • 26 Septembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 150
  • 5 minute de citit

gheorghe-stefanDeşi părea că este pe cai mari odată cu numirea, după alegerile locale, ca lider unic al filialei judeţene a PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan are probleme din ce în ce mai mari. Membrii ai partidului rămaşi din fostul PNL, îi fac o opoziţie din ce în ce mai acerbă, acuzându-l cu fiecare ocazie că încearcă să transforme filiala într-una a fostului PDL. Mai mult, desemnarea viitorilor candidaţi liberali pentru alegerile parlamentare din decembrie a dus aproape la scindarea partidului.

Pe de o parte, vechii liberali ai căror lider informal este Dumitru Beianu, l-au suţinut pentru poziţia unu pe lista pentru Senat pe Dan Vlaicu, de cealaltă parte Gheorghe Ştefan şi foştii PDL-işti l-au susţinut Cristian Olaru. A avut de câştigat Olaru, favoritul preşedintelui Ştefan. Asta nu contează pentru electorat, pentru că ambi sunt nişte venetici, al căror nume nu spun nimic electoratului giurgiuvean. Sunt oamenii Bucureştiului, care care continuă să trateze Giurgiu ca pe o feudă. Mai exact Olaru se bucură de sprijinul lui Blaga, în timp ce Vlaicu este în graţiile doamnei Gorghiu.

Dar contează mult în partid, mai ales după ce Gheorghe Ştefan a declarat că în situaţia în care Bucureştiul va trece peste Giurgiu el nu va mai candida. Asta se întâmpla în Biroul Politic Judeţean al PNL. Mai mult, Gheorghe Ştefan a declarat ulterior în cadrul unei conferinţe de presă că cel mult Bucureştiul poate să-i ceară refacerea alegerilor interne, dar nu să-i schimbe listele. Ori se pare că acest lucru tocamai s-a întâmplat şi că Blaga s-a înţeles cu Gorghiu şi se face rocada mică: vine Vlaicu, pleacă Olaru.

Cum nu este prima declaraţie tranşantă şi avântată a lui Gheorghe Ştefan, nucleului conservator din PNL pare să-i sufle vântul în pânze şi tot mai mulţi liberali îi cer lui Ştefan să-şi respecte promisiunea. Dacă s-ar ajunge până acolo, urmarea firească ar fi ca Ştefan să părăsească şi conducerea liberalilor giurgiuveni, pentru că ar fi ilogic ca un om care nu candidează (poziţia unu pentru Camera Deputaţilor) să conducă partidul în alegeri.

petcuMai mult, Ştefan trebuie să facă faţă şi unei presiuni externe. Fostul liberal Toma Petcu, copreşedinte ALDE Giurgiu l-a somat pe Ştefan să-şi ţină promisiunea (Pentru mine, personal, nu contează cine va fi candidatul acestei formațiuni – domnul Olaru sau domnul Vlaicu – părerea mea este că ambii sunt parașutați de la București), deoarece, în opinia liderului ALDE Giurgiu, inconsecvenţa acestuia dăunează grav întregii clase politice giurgiuvene. Pe fondul nemulţumirilor din PNL, Toma Petcu, un politician inteligent şi abil, a adâncit prin declaraţia sa fisurile din PNL Giurgiu, principalul filon de cadre al ALDE şi partid care-şi dispută cu liberalii partea dreaptă e eşichierului politic.

„Știu sigur că domnul Gigi Ștefan – și dumnealui poate să mă contrazică public în acest sens – a afirmat, de față cu 50 de persoane , membre ale Biroului Politic Județean ,  că dacă i se va impune domnul Vlaicu de la nivel național peste votul Biroului Politic Județean, dumnealui nu va mai candida. Din punctul meu de vedere, să vii în sânul partidului și să spui de multe ori că nu e bun Vasile Mustățea, și că îl susții pe Dumitru Beianu, iar acum să vii să spui că nu mai e bun Beianu, și că îl susții pe Măroiu ,  să spui că nu e bun Noruț Stănișteanu și să-l susții pe Floricel  și acum să vii să spui că nu mai e bun Floricel și că de fapt îl susții pe Noruț Stănișteanu, este o dovadă de inconsecvență, chiar dacă este în propria ta bucătărie”, a declarat Toma Petcu, la sfârşitul săptămânii trecute.

În aceste condiţii, pentru Gheorghe Ştefan urmează o perioadă agitată, pentru că nu este vorba doar de „săgeţi electorale”, cum titrau colegii de la Giurgiu Pe Surse, dat fiind că declaraţia lui Ştefan privind renunţarea la candidatură este una cât se poate de reală, lucru pe care ni l-au confirmat şi sursele noastre din PNL Giurgiu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .