O lege tâmpită sau gafă de protocol de proporţii?

  • Diverse
  • 1 Decembrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 169
  • 2 minute de citit

La Giurgiu, astăzi de Ziua Naţională a României, am avut onoarea ca la depunerea de coroane de la Mausoleul Eroilor, să participe şi o delegaţie din partea Prefecturii Districtului Ruse, reprezentată prin prefectul Galin Grigorov, subprefectul Valentin Colev şi Lili Ganceva, directorul Euroregiunii „Danubius„ Ruse-Giurgiu. După ce au depus jerbe la Mausoleu, oaspeţii de peste Dunărea au participat şi la Parada Militară.

Deşi Legea în România a devenit mai restrictivă privind persoanele care pot urca la tribuna oficială, este de neînţeles că la aceasta a suit doar prefectul de Ruse, Galin Grigorov, în timp ce însoţitorii săi au stat alături de ceilalţi muritori de rând.

Noi spunem că a fost o gafă de protocol, numai dacă ţinem cont de faptul că doamna Ganceva era şi translatorul oficial al delegaţiei bulgare. Mai mult, Lili Ganceva este o apropriată a autorităţilor giurgiuve şi liantul dintre Giurgiu şi Ruse, cea care a făcut prin implicare directă şi afectivă ca Giurgiu, atât municipiul cât şi judeţul, să beneficieze în ultimii ani (Euroregiunea are 15 ani de la înfiinţare) de zeci de milioane de euro prin programele transfrontaliere Ruse- Giurgiu.

De aia, întru-un material anterior puneam sub semnul întrebării „organizarea perfectă” a evenimentului.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .