Muzeu judeţean „Tehoari Antonescu” găzduieşte expoziţia cu vânzare a pictorului bulgar Sancho Stanev

Pictorul bulgar Stancho Stanev, din Ruse, și-a vernisat astăzi, 14 decembrie, la Muzeul Judeţean din Giurgiu, expoziţia cu vânzare „Gânditorul”.

Evenimentul cultural s-a bucurat de prezența unor iubitori de frumos ai urbei noastre, cele peste 40 de picturi putând fi vizionate încă trei săptămâni, în incinta muzeului, dar și achiziționate la prețuri speciale, de sărbători, după cum a declarat chiar artistul.

Prezent la vernisaj, administratorul public al municipiului, Ionel Muscalu, a declarat ca arta nu face politică și ca acest eveniment poate fi tradus drept un mesaj puternic, acela ca cele doua tari, România și Bulgaria, iubitoare de frumos, nu au granițe în a promova pictura si cultura în general.

Cuvinte frumoase, de apreciere pentru pictorul bulgar, a avut și artistul plastic Petra Șerbănescu, cea care s-a declarat impresionata de ce a văzut pe simeze, despre forță extraordinara transpusa în tablouri, echilibrata de culoare. „Pictorul reușește prin tematica abordată sa ne oprească în faţa fiecărei lucrări și să trăim ceea ce a încercat sa așeze pe pânza”, a conchis Șerbănescu.

Evenimentul a fost prezentat de dl.Rumen Cuzov, cel care a declarat ca este prima ieșire internațională a artistului bulgar care va dărui muzeului un tablou, pentru conturarea unei „galerii a prieteniei”.

Gazda, directorul Gabriel Dumitru, a mulțumit autorului și i-a invitat pe giurgiuveni sa vadă tablourile care tratează o tematică diversă, din mai multe perioade artistice, expoziția cuprinzând peisaje din satul tradițional bulgar, animale, obiecte, dar un reușit autoportret.

Expoziţia va putea fi vizionată până pe data de 7 ianuarie 2023, iar doritorii pot achiziţiona tablourile pictorului bulgar după închiderea acesteia.

(sursa Primăria Giurgiu)

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .