Jandarmii giurgiuveni, la datorie de Revelion

  • Administraţie
  • 29 Decembrie 2018
  • Nici un comentariu
  • 173
  • 3 minute de citit

 Peste 70 de jandarmi vor acţiona zilnic, în perioada 29 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019 pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, astfel încât giurgiuvenii să petreacă sfârșitul de an în linişte. Jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională.

Pentru siguranța giurgiuvenilor, patrulele de ordine publică vor acţiona independent și în sistem integrat cu dispozitive adaptate nevoilor operative și vor avea în vedere prevenirea infracţiunilor stradale și descurajarea faptelor ilegale. Jandarmii vor fi prezenți în stradă, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în municipiul Giurgiu și în localităţile în care Jandarmeria are subunităţi dislocate: Mihăileşti, Bolintin Vale, Roata de Jos, Singureni şi Clejani.

În prima zi a anului, între orele 09.00-12.00, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul slujbelor reglioase oficiate cu prilejul sărbătoririi Sfântului Vasile cel Mare, în următoarele lăcașuri de cult: Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu, Schitul din localitatea Letca Nouă și Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din orașul Bolintin Vale. Misiunea acestora este de a asigura protecția participanților și desfășurarea manifestărilor în condiții de siguranță.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă giurgiuvenilor care vor participa la manifestările religioase, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale ce ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria face cetăţenilor următoarele recomandări:

  • Adoptați un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;
  • Evitați implicarea în conflicte de orice natură;
  • Supravegheați cu atenție copiii pentru a preveni eventualele accidente survenite în urma folosirii obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice și cumpărați astfel de obiecte doar de la persoane autorizate;

Apelați numărul unic 112 sau adresați-vă cu încredere celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică ori de câte ori sesizați fapte ce pot afecta siguranţa publică.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .