Ionel Muscalu nu-i nici cal şi nici… măgar!

Joi, 10 august, consilierii municipali s-au întâlnit în cadrul unei şedinţe extraordinare în cursul căreia s-a aprobat ”Suplimentarea Bugetului de împrumuturi interne pe anul 2017 şi a listei de investiţii aferente”. Proiectul a fost aprobat cu o singură abţinere, cea a consilierului local Ionel Muscalu.

Întrebat de noi de ce s-a abţinut de la vot, Ionel Muscalu ne-a declarat că este o problemă de consecvenţă.

„Întodeauna  m-am opus când a fost vorba de împrumuturi, iar abţinerea mea poate fi contabilizată şi acum ca un vot care se contabilizează la cele negative. M-am abţinut pentru că ceea ce ni s-a propus acum este de fapt o rostogolire a datoriei municipalităţii, care, după ştiinţa mea a ajuns undeva în jurul sumei de aproximativ 16 milioane de euro. Eu cred că avem datoria să ne gândim ce lăsăm în urmă după un mandat şi nu este corect să lăsăm viitorului executiv şi viitorului Consiliu o datorie împovărătoare”, ne-a declarat Muscalu.

I-am amintit consilierului ALDE că recent primarul Nicolae Barbu a declarat că nu-i înţelege pe consilierii care se abţin de la vot susţinând că „Nu înţeleg abţinerea. Dacă eşti om politic îţi asumi votul cu DA sau NU. Altfel mi se pare că nu eşti nici cal, nici măgar. Nu ştiu de Dumnezeu eşti!” Aşa că l-am întrebat pe Muscalu ce crede el că este atunci când se abţine de la vot.

„Eu cred că trebuie să stabilească domnul primar Barbu despre ce este vorba, mai ales că politica domniei sale în Consiliu este una veşnică de abţinere. De regulă, vine în faţa consilierilor cu propuneri de hotărâri şi declară că „Asta este, dumneavoastră votaţi cum vreţi!” Să nu uităm episodul din ultima şedinţă ordinară când ni se propunea spre vot o cerere în fals, când primarul ne-a cerut să votăm…în cunoştinţă de cauză”,  a mai declarat Muscalu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .