Consiliul Judeţean Giurgiu a găzduit vineri, 10 februarie, prima întâlnire din 2017 a Grupului de Lucru Comun al Reprezentanţilor Agriculturilor din Giurgiu şi Ruse(GLAC Giurgiu-Ruse).

La eveniment au participat reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu, cei ai Prefecturii Ruse, cărora li s-au alăturat fermieri români şi bulgari, directori ai instituţiilor cu atribuţii în sectorul agricol, dar şi reprezentanţi ai primăriilor înfrăţite din judeţul Giurgiu şi districtul Ruse.

În 2017 se împlinesc 7 ani de la înfiinţarea GLAC de către autorităţile din cele două regiuni. Vineri a fost reînnoit acordul de parteneriat în cadrul Grupului şi, totodată, preşedinţia GLAC Giurgiu-Ruse a fost preluată de vicepreşedintele CJ Giurgiu, Lucian Corozel, de la subprefectul de Ruse, Stanimir Stancev.

La eveniment a fost prezent şi prefectul de Ruse, Stefco Burdjiev care a tinut să precizeze că „Îmi face o deosebită plăcere să fiu aici, alături de dumneavoastră, după 7 ani de colaborare fructuoasă şi unică în agricultură, colaborare realizată între districtul Ruse şi judeţul Giurgiu. Vă mulţumesc tututor pentru implicare şi eforturi şi, încă o dată, vă mulţumesc pentru această idee unică de-a lungul graniţei româno-bulgare! Pentru mine acest Grup de Lucru Comun este un punct foarte important în relaţia dintre Ruse şi Giurgiu şi îmi doresc să continue această colaborare fructuoasă privind sprijinirea fermierilor şi nu numai din ambele regiuni!”