Florian Nicolae: Doresc o creştere reală a locurilor de muncă!

  • Politic
  • 24 Mai 2016
  • Nici un comentariu
  • 170
  • 3 minute de citit

investitori 1Candidatul PNL la Primăria Giurgiu, Florian Nicolae, a declarat recent că discuţiile purtate cu cetăţenii în cadrul acestei campanii electorale a dus la identificarea problemelor pe care giurgiuvenii le consideră prioritare, iar o parte dintre acestea sunt rezolvabile chiar într-un termen foarte scurt, dacă vor fi tratate cu seriozitate şi nu superficial cum a făcut-o actuala administraţie sub conducerea primarului Nicolae Barbu. Din multitudinea problemelor pe care i le-au ridicat oamenii, cea mai importantă rămâne aceea a locurilor de muncă, susţine Florian Nicolae.

Candidatul PNL susţine că are soluţii pentru o creştere reală a numărului locurilor de muncă, începând cu cele ce ţin de administraţia publică locală şi a instituţiilor subordonate acesteia. Nicolae susţine că Primăria ar trebui să-şi reînfiinţeze propria firmă de salubritate, iar împreună cu celelalte servicii (Spaţii verzi şi Peisagistică) să formeze o singură Direcţie. De asemenea, acesta a mai spus că-şi doreşte şi creşterea numărului de personal al Poliţiei Locale şi Serviciului de pază pentru a asigura giurgiuvenilor un climat mai sigur. În acest mod s-ar putea creea cel puţin 300 de noi locuri de muncă, a mai spus Nicolae.

În ceea ce priveşte locurile de muncă pe care le poate creea mediul privat, Nicolae rămâne adeptul atragerii de investitori care, cu prioritate, să ducă la reindustrializarea municipiului. Aici a amintit de discuţiile avansate pe care le-a avut cu un putenic investitor pentru înfiinţarea unei oţelării la Giurgiu.

„Doresc să atrag investiţii serioase în municipiu, în zona industrială. Vorbim de Platforma I a fostului Combinat Chimic, despre care se spune că ar fi contaminată, însă se pot accesa fonduri europene prin programele operaţionale de mediu, în vederea decontaminării acesteia. Au venit investitori serioşi care vor să deschidă la Giurgiu o oţelărie, cu capital nonUE, unde se vor crea 350 de locuri de muncă. În acest moment, se poată negocieri la Guvern şi ministere pe această temă, iar noi suntem onoraţi că au ales Giurgiu pentru această investiţie”, a declarat Florian Nicolae.

investitoriLa doar trei zile după această declaraţie, deja Florian Nicolae a fost oaspetele reprezentanţilor grupului de firme sud-coreean Posco Family, al patrulea producător mondial de oţel, pentru a discuta detaliile investiţiei care va fi realizată la Giurgiu. Potrivit acestora, se intenţionează construcţia la Giurgiu a unei oţelării care să producă şine de cale ferată pentru trenurile de mare viteză dar şi produse din tablă pentru industria de apărare.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .