La iniţiativa  venită din partea profesorilor și elevilor de la Școala Gimnazială nr. 7, implicați în proiectul Erasmus+, „The Rivers Tell”, a primit susținerea municipalității și astfel podul rutier adiacent Podului Bizetz a primit denumirea de „Podul Speranței” și a fost “adoptat” de elevi.

Denumirea a fost aleasă de tinerii giurgiuveni, în scopul creării unei identități, iar decizia a fost luată de către consilierii locali, în sedința ordinară a lunii iunie. Astăzi, 8 iulie,  a avut loc evenimentul de montare a indicatorului turistic, în prezența reprezentanților Executivului Primăriei Giurgiu, a arhitectului șef, Cătălina Vărzaru și nu în ultimul rând a inițiatorilor, elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale nr.7.

Podul a fost construit în baza proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de acces la graniță – pod peste canalul Sf. Gheorghe, lucrari portuare”, necesitatea fiind argumentată prin faptul că exploatarea Podului Bizetz nu mai era recomandată din cauza uzurii și a traficului greu.