”Am revenit în Giurgiu cu inimă deschisă, sunt giurgiuvean. Aici am găsit o echipă de tineri dornici să muncească. Vreau să continui lucrurile bune şi să intervin unde lucrurile nu merg. Mizez pe comunicare şi transparenţă în activitate. Provenind din zona combaterii consumului de droguri, am luat încă din primele zile mai multe măsuri şi la nivelul poliţiei Giurgiu. Am întărit structura de personal şi am dispus măsuri pentru zona logistică.
Au apărut deja primele rezultate. Zilele acestea am reuşit să capturăm o cantitate importantă de canabis, aproximativ 1000 de jointuri. În zilele următoare, voi avea o discuţie cu toţi directorii unităţilor de învăţământ din Giurgiu. Vreau să văd ce probleme sunt în şcoli şi licee. Cât o să fiu la conducerea poliţiei giurgiuvene, vă asigur: Giurgiu o să fie un oraş fără droguri!”.

Este declaraţia noului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, comisar şef, Cătălin Ţone, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la începutul acestei săptămâni.

La o zi după conferinţa de presă, de debut, media giurgiuveană a şi primit următorul comunicat: “Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Giurgiu, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, au depistat un bărbat care avea asupra sa aproape 200 de grame de cannabis. Cel în cauză a fost reținut, iar ulterior cercetat sub control judiciar. La data de 31 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu sub coordonarea procurorilor D.I.I.I.C.O.T. – BT. Giurgiu, au depistat un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Giurgiu, bănuit că deține droguri de risc. În interiorul autoturismului acestuia, au fost găsite aproximativ 190 de grame de canabis, 2 grindere, 2 pliculețe cu fragmente verde-oliv, un cântar electronic și o țigară tip joint. În urma probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere de droguri de risc în vederea vânzării și deținere de droguri de risc, fără drept, pentru propriul consum. Ulterior, față de acesta a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor.”

“Case closed” cum s-ar spune. Sigur, cazul nu este o realizare a noului şef al IPJ Giurgiu. O astfel de cauză este, de obicei, documentată luni de zile înainte, pentru că nu vânzătorul este “ţinta” ci furnizorul.

Salutară este transparenţa, de care a dat dovadă Cătălin Ţone şi că s-a trecut la acţiune directă.

De ani de zile se ştie de vânzarea de “jointuri” şi alte substanţe, în special către elevii liceelor cu mulţi elevi “de fiţe” (în multe cazuri, odraslele unor părinţi analafabeţi, dar plini de bani). Fiind odraslele lui X,Y,Z gunoiul a cam fost băgat sub preş.

Bine aţi revenit acasă domnule Ţone, în orăşelul mic, plin de “fiţe”!

Ioan Mănăilă

 

P.S. Partea aia cu sprijinul jandarmilor, reevaluaţi. Dacă puteţi trece peste orgoliile instituţionale, veţi avea cea mai bună sursă privind consumatorii. După aia, chiar este treaba dumneavoastră!