Fiori pentru politicienii români vânduţi Moscovei!

  • Eveniment
  • 9 Noiembrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 116
  • 3 minute de citit

Postul tv de propaganda RT (Russia Today) din SUA a anunțat că Departamentul de Justiție al SUA i-a trimis o scrisoare cu cererea de a se înregistra ca agent străin.

În legislația SUA, agenții străini sunt persoane sau organizații angajate în activități politice interne în numele unui stat străin. Activitățile unor astfel de agenți străini sunt supuse unor restricții.

„Compania, care oferă servicii pentru întregul canal RT America în Statele Unite, inclusiv activitățile sale curente și de producție de televiziune, a primit o scrisoare de la Departamentul de Justiție al SUA, care prevede că societatea este obligată să se înregistreze în conformitate cu legea“ Cu privire la înregistrarea agenților străin”, având în vedere activitatea pe care ea o efectuează pentru RT se arată în anunț.

Redactorul RT, Margarita Simonian, a declarat pentru RBK: „Nu există nicio îndoială că răspunsul Rusiei va fi același. Cui îi trebuie asta și de ce? Cu siguranţă că nu nouă sau Rusiei”.

În iunie, Camera Reprezentanților din SUA a inițiat un proiect de lege de modificare a condițiilor de înregistrare a agenților străini în conformitate cu legea „Cu privire la înregistrarea agenților străini“. Potrivit proiectului, Departamentul de Justiție al SUA și FBI ar trebui să obțină puteri suplimentare pentru a identifica organizațiile care „încearcă ilegal” să influențeze procesele politice din Statele Unite.

Ce interesant! În România Sputnik România este cunoscut de toată lumea cu minim de educaţie că reprezintă vocea Moscovei, find unul dintre site-ule cele mai active privind politica internă. Dacă autorităţile române ar copia modelul american, ar şti tot prostul că atunci când accesează sau citeşte o ştire de pe sputnik.ro, preiau informaţii conform strategiilor stabilite la Moscova. Dacă am lua această decizie de a declara oficial postul şi site-ul ca „agent străin” am reduce cheltuieli bugetare imense, din care plătim SRI şi SIE să urmărească aceste postări. Mai mult, o sinteză şi o statistică a temelor abordate ar releva interesele Rusiei în România. Plângerea mare ar fi să vedem statistic – pe ultimi patru ani – cu nume, prenume, funcţie şi pocentaj, politicienii pe care Moscova şi i-a dorit promovaţi în România.

Lista este pentru cei cu inimă tare! Şi „lista nu este parţial dezinformativă” pentru că, evident, propaganda nu ţinteşte publicul educat, ci mulţimea credulă, care votează „în orb”, fără filtre raţionale, ci doar pentru că aşa „ a auzit şi citit” ea.

Sigur că în România nu vom vedea o astfel de notificare, teama este că Departamentul de Justiție al SUA ar putea exemplifica şi devuala public toate posturile TV, Radio şi site-urile” considerate ostile Alianţei Nord Atlantice, la cărei lider de necontestat sunt SUA.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .