COMUNICAT DE PRESĂ: Viorica Dăncilă are șanse reale să devină prima femeie preşedinte al României

  • Politic
  • 6 Noiembrie 2019
  • Nici un comentariu
  • 232
  • 3 minute de citit

Organizaţia Femeilor Social Democrate are o responsabilitate însemnată în ceea ce privește mobilizarea din ultimele zile ale campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Noi, femeile, putem să dinamizăm activitatea politică din această perioada, în aşa fel încât să obţinem un rezultat meritoriu la scrutinul de duminică, 10 noiembrie. Cred în şansele reale ale doamnei Viorica Dăncilă de a reuşi să devină prima femeie preşedinte al României, deoarece prestaţia sa politică de până acum o recomandă să continue ca șef al statului proiectele guvernamentale inițiate în ultima perioadă pentru bunăstarea oamenilor. Sunt încrezătoare că viitorul preşedinte al României va reda demnitatea şi respectul românilor şi va lupta cu fermitate pentru ca femeilor să le fie apărate cu adevărat drepturile, nu doar la nivel declarativ, aşa cum s-a întâmplat după 1989. PSD a acționat consecvent în ultimii ani pentru promovarea femeilor în viaţa politică. Cu toate acestea, din păcate, reprezentarea actuală a femeilor în România este extrem de redusă în sferele decizionale, departe de standardele unei democraţii autentice. Prin politici publice concrete şi corecte, sunt convinsă că PSD poate răspunde în viitor aşteptărilor româncelor la o schimbare absolut necesară din partea societăţii în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi rezolvarea problemelor specifice pe care le au femeile.
Sunt încredințată că PSD va reuşi să schimbe optica privitoare la implicarea femeilor în politică, şi să realizeze un parteneriat echitabil între femei şi bărbaţi. În opinia mea, impulsionarea prezenţei femeilor în politică va conduce la majorarea calitativă a actului politic, administrativ şi guvernamental, deoarece se ştie că femeile sunt muncitoare, devotate şi pragmatice. Traversăm o perioadă dificilă și delicată pentru PSD, iar apelul meu este unul de implicare și determinare. Cred că femeile pot contribui la îmbunătățirea vieţii politice și la aducerea de plus valoare în comunitățile din care facem parte, fapt ce ar însemna, implicit, o viaţă mai bună pentru oameni.

Sunt încrezătoare că vom aduce în jurul PSD Giurgiu tot mai mulţi oameni de valoare, pentru a reuşi împreună să schimbăm în bine faţa ţării, a judeţului şi a oraşelor în care trăim. Aşa cum bine spunea marele sportiv Michael Jordan, „Talentul câştigă meciuri, dar munca de echipă şi inteligenţa câştigă campionate!”. Vreau să demonstrăm duminică că PSD Giurgiu este o echipă valoroasă, care va câştiga competițiile electorale ce vor urma!

Deputat PSD Cristina-Elena DINU,

Circumscripția Electorală nr. 19 Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .