CJ Giurgiu intenţionează să construiască 48 de locuinţe de serviciu

Astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu, consilierii judeţeni au aprobat şi un studiu de fezabilitate pentru construcţia a 48 de locuinţe ce vor avea statut (cel puţin în primă fază) de locuinţe de serviciu.

Ansamblul de locuinţe va fi ridicat în Giurgiu pe un teren pe care municipalitatea la cedat Consiliului Judeţean cu titlu gratuit.

Dumitru Beianu, preşedintele CJ Giurgiu, a explicat că locuinţele vor fi destinate, în principal, specialiştilor din sănătate care în prezent fac naveta pentru a lucra în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, dar şi pentru medicii pe care unitatea spitalicească speră să-şi compenseze în viitor deficitul de specialişti. De asemenea o parte din acestea ar putea fi destinate personalului din învăţământ necesar unei bune funcţionări a unui campus preuniversitar, campus pentru care CJ face demersuri de mai mult timp.

Studiul aprobat astăzi va fi înaintat Agenţiei Naţionale a Locuinţei, unde, speră Beianu, va fi aprobat într-un timp relativ scurt, astfel încât lucrările să poată începe chiar în cursul acestui an.

De altfel, CJ Giurgiu a şi prins în bugetul pentreu anul 2023 fonduri necesare acestui proiect.   

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .