Avem buget, dar mai important avem unanimitate pe acesta

Consilierii judeţeni, convocaţi  astăzi în şedinţă ordinară, au aprobat în unanimitate Bugetul propriu de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017.

Am subliniat votul în unanimitate, pentru că de foarte mulţi ani nu s-a mai petrecut acest fapt, consilieri ai opoziţiei, indiferent cum se numea aceasta din punct de vedere politic, cereau modificări ale bugetului direct în plenul şedinţei.

Asta în condiţiile în care guvernanţii, nici în acest an, nu au acordat judeţului Giurgiu un buget mai generos care, în trepte anuale sau ciclice, să permită judeţului (judeţelor, pentru că Giurgiu ne este singur în această situaţie) să recupereze deficitul de dezvoltare economică şi socială în raport cu alte judeţe.

Ca giurgiuveni, acest buget nu este o fericire. Surse extrem de credibile spun că difernaţa se va face la rectificare, întrucât actualul buget a respectat criterii legale impuse de guvernele anterioare (!!??).

Important este votul în unanimitate al consilierilor judeţeni care ne dă speranţa că avem la judeţ o echipă de conducere care, deşi aleasă politic, a găsit căi de comunicare şi înţelegere cu opoziţia din Consiliu, astfel încât să nu ratăm proiecte necesare, unele deja aflate în pericol din cauza faptului că bugetul la nivel naţional a fost adoptat extrem de târziu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .