Copii în siguranţă: INCENDIU LA O ANEXĂ A CASEI DE TIP FAMILIAL ”ANDREI”

  • Social
  • 20 Martie 2017
  • Nici un comentariu
  • 116
  • 2 minute de citit

Un incendiu a izbucnit astăzi, 20 martie 2017, la o anexă a casei de tip familial Andrei, structură rezidenţială aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şiProtecţia Copilului Giurgiu. Una din persoanele aflate în tura de serviciu la casa de tip familial a anunţat incendiul la telefonul 112. Pompierii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta la două anexe gospodăreşti şi un autoturism marca Dacia Solenza. Incendiul a fost lichidat de pompieri, constatându-se că a ars autoturismul,acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, electrocasnice defecte şi mobilierul propus spre casare care se aflau în anexa respectivă, precum şi un aparat de sudură. Facem precizarea că la momentul izbucnirii incendiului şase dintre cei opt copii instituţionalizaţi în casa de tip familial, copii cu dizabilităţi cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, se aflau în interiorul casei împreună cu personalul de serviciu, ceilalţi doi copii fiind la şcoală. Cei 6 copii nu au afectaţi în niciun fel ca urmare a producerii acestui incendiu; ei au fost evacuaţi din casă de personalul de serviciu şi se aflau la poartă înainte de sosirea Pompierilor şi Ambulanţei.

Din cercetările Pompierilor, sursa probabilă a incendiului este jarul sau scânteia provenită de la un aparat de sudură. Menţionăm că un salariat al D.G.A.S.P.C. Giurgiu a executat, în această dimineaţă operaţiile de sudură în curtea casei de tip familial iar maşina care a ars, precum şi electrocasnicele defecte şi mobilierul existent în anexa casei erau propuse pentru casare.

D.G.A.S.P.C. Giurgiu a demarat o cercetare internă pentru a stabili persoana vinovată de această situaţie şi adresează mulţumiri Pompierilor de la ISU Giurgiu şi Serviciului de Ambulanţă Giurgiu pentru profesionalismul de care care au dat dovadă.

Denisa Cristescu

Consilier Relaţii Mass-Media

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .