Astăzi, 18 octombrie, se ridică oficial cortina pentru cea de a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor Dunărene organizat şi găzduit de Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu.

Programul primelor două zile

Miercuri 18 octombrie, în prima zi a festivalului, veţi putea vedea la ora 18.00 spectacolul studenţilor de la Academia de arte din Ulm, Germania. Cei patru studenţi interpretează o adaptare cu multă mişcare scenică şi puţine cuvinte după cunoscutul roman al lui Wiliam Golding – ”Împăratul muştelor”.

Spectacolul este un eseu teatral în premieră ce urmează a fi dezvoltat în cadrul Academiei şi după prezentarea lui în Giurgiu. Ne bucurăm şi salutăm prezenţa în festivalul FITeD-2017 a fondatorului şi rectorului Academiei de Arte din Ulm, profesorul Ralf Rainer Reimann.

Tot miercuri 18 octombrie, dar la ora 20:00, vă invităm în Sala Mare a Teatrului din Giurgiu la ceremonia de deschidere a festivalului de către Cosmin Creţu, director artistic al FITeD-2017, urmată de premiera Teatrului Tudor Vianu “Îndrăgostiţii de la nouă seara” în regia lui Mircea Creţu: o frumoasă poveste de

dragoste trăită de doi adolescenţi din zilele noastre.

FITeD-2017 aşteaptă în zilele următoare sosirea în Giurgiu a doamnei Vida Ognjenovici, o mare personalitate a Serbiei culturale şi diplomatice, eseist, preşedinte al Pen Clubului din Serbia, director artistic şi selecţioner al frumosului festival internaţional de teatru de lângă Novi Sad, “Novi Tvrdjava Teatar”.

Premiat de acest apreciat festival sârb, spectacolul “Jami Distrikt” – o coproducţie sârbo-ungaromuntenegreană

– este un muzical cu tineri (3 personaje şi doi muzicieni) dar adresat tuturor vârstelor: o istorie despre o situaţie imaginară, în care teorii absurde şi orgolii absurde duc la un război absurd: descoperirea urmelor unui Homo Sapiens mai vechi decât orice altă dovadă de până acum se încearcă a fi însuşită de mai multe ţări ce intră în conflict. Joi 19 octombrie, ora 18:00, Sala Mare a teatrului. Muzica – Marko Grubici.

La ora 20:00, în aceeaşi zi, Teatrul Maria Filotti din Brăila prezintă un one woman show cu o serie de personaje din marea dramaturgie: Cehov, Ibsen, Caragiale… Vă invităm să urmăriţi „Viaţa nu întreabă niciodată nimic”, cu Wanessa Radu, la Sala Mică a teatrului.

Pentru joi 19 octombrie vă anunţăm o surpriză deosebită. Urmăriţi comunicatele noastre din presă şi informaţiile de pe site-ul teatrului www.teatrultudorvianu.ro