Ansamblul „Mugurel de Vlaşca” ne reprezintă la Festivalului Internaţional de toacă şi clopote „Cântecul care zideşte”

Ansamblul folcloric Mugurel de Vlaşca” din satul Meletie, comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, participă, în perioada 2-4 iulie 2018, la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de toacă şi clopote „Cântecul care zideşte”, festival organizat de Parohia nr. 2 din oraşul Victoria, judeţul Braşov.

Festivalul se desfăşoară la Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din oraşul Victoria; aproape 200 de copii, din toate zonele ţării dar şi de peste hotare, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, se vor întrece în realizarea artistică a cântecului de toacă şi clopote. Toţi participanţii vor fi îmbrăcaţi cu costumele populare specifice zonei folclorice din care provin.

Doi dintre  copiii din ansamblul Mugurel de Vlaşca, Andrei Coman şi Maria Neghină, vor fi concurenţi iar întreg ansamblul va susţine în cadrul festivalului un spectacol de jocuri populare din zona Vlaşca.

„Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, membrii ansamblului nostru participă la acest festival. Copiii au aşteptat cu bucurie şi emoţie participarea la acest eveniment. Pe perioada festivalului este organizată o expoziţie de icoane pe sticlă, se pot face pelerinaje la mănăstirile din împrejurimi şi diferite activităţi artistice. De-a lungul anilor, ansamblul Mugurel de Vlaşca a mai fost prezent în acest festival, însă pentru copiii din generaţia actuală a ansamblului  este prima participare. Transportul pentru participarea la acest festival este asigurat de Consiliul Judeţean Giurgiu împreună cu  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, cărora organizatorii şi membrii ansamblului folcloric Mugurel de Vlaşca le mulţumesc din inimă”, a declarat preotul Mihail Balaban, paroh al bisericii din Meletie.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .