Andronic face diferenţa!

  • Politic
  • 23 Noiembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 152
  • 3 minute de citit

foto-editorial-andronic-mi-465x390Candidatul PMP Giurgiu la Camera Deputaţilor, Andronic Dan Cătalin insistă să vorbească despre problemele şi nevoile reale ale oamenilor aşa cum le-a constatat direct vorbind şi ascultându-i pe giurgiuvenii întalniţi în ultimele zile in Piaţa mare din Giurgiu şi târgul de la Călugăreni.

Astfel, invitat la B1 într-o dezbatere alături de reprezentanţii PNL şi PRU, Andronic  a remarcat diferenţa mare dintre cele discutate în studio – chestiuni de campanie, precum ultima dispută dintre premierul Cioloş şi Liviu Dragnea – preşedintele PSD  pe seama postacilor – şi apăsările din viaţa de zi cu zi a oamenilor.

„Politica pentru mine înseamnă să încerci să rezolvi concret şi să laşi ceva în urma ta” şi-a întărit Andronic mesajul şi a continuat „În Giurgiu lipsesc locurile de muncă….podul de la Grădiştea  s-a prăbuşit în 2005 şi după 14 miniştri ai transporturilor şi 12 ani, prăbuşit a rămas. Ca ziarist şi ca om mi-am propus să vorbesc şi să insist până se rezolvă pentru că ştiu că astfel se poate schimba viaţa oamenilor; azi cine vrea să ajungă la Bucureşti plăteşte 16 lei dus, 16 lei întors la microbuz – 600 de lei/lună. E mult! Din momentul refacerii podului de la Grădiştea şi reluarea traficului feroviar va fi mai ieftin şi mai uşor pentru giurgiuveni să ajungă-n capitala ţării…”

Andronic  a facut apoi diferenţa prin abordarea pragmatică a modalităţilor prin care,  se pot asigura investiţii şi implicit dezvoltare. El a demonstrat că singurul argument valabil pentru investitori este forţa de muncă educată, pentru că facilitati fiscale- după modelul Nokia la Cluj, care a încasat ajutorul de stat şi apoi a plecat – nu mai pot fi posibile.

Iar Giurgiu, mai mult decât oricare altă zonă a ţării, are nevoie disperată de o voce puternică şi credibilă care să determine soluţii  concrete la realitatea dureroasă a promovabilităţii de doar 38% la bacalaureat – care aşeaza Giurgiu pe ultimul loc pe ţară. Andronic propune şi susţine ca Giurgiu să devina  un centru de educaţie puternic şi credibil cu accent pe zona de IT şi tehnologia informaţiei, astfel incât tinerii să aibă slujbe şi viitor acasă.

andronic-2În privinţa agriculturii – activitate de bază în judeţul Giurgiu- Andronic a fost categoric. „ Acum este o competiţie inegală între agricultorii locali şi cei din altă ţară. Străinii beneficiază de împrumuturi din ţările de origine cu zero dobândă şi perioadă de graţie pentru achiziţia de pământuri în România şi investiţii în agricultură…iar ai noştri nu au nicio şansă în această competiţie. Lucrurile trebuie schimbate rapid, prin suport financiar şi facilităţi acordate agricultorilor români şi implicit celor din Giurgiu – simultan cu interdicţia vânzarii de pământ către străini.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .