Călin Popescu Tăriceanu: „Nu putem rămâne doar o forţă de muncă ieftină!”

  • Politic
  • 24 Noiembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 161
  • 3 minute de citit

tariceanu-1Fostul prim-ministru , Călin Popescu Tăriceanu, în prezent preşedinte al Senatului României, prezent la sfârşitul săptămânii trecute în Giurgiu în calitate de copreşedinte ALDE, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că-şi doreşte ca România să nu mai fie doar o piaţă de muncă ieftină. Acesta a susţinut că România trebuie să iasă din sfera aşa zisei industrii de tip lohn, care, în viziunea sa, s-a extins de la domeniul textil şi asupra altor domenii economice.

Tăriceanu, care între timp a devenit şi propunerea ALDE pentru un viitor prim ministru, şi-a exprimat speranţa că într-o viitoare guvernare PSD-ALDE, parte din programul economic al liberal-democraţilor să devină parte a programului de guvernare. Mai mult, fostul premier spune că a sosit timpul ca statul român să intervină curajos în sprijinirea capitalului autohton, cu precădere în domeniile aşa-zis neconvenţionale, dar care în foarte multe ţări din lume au dat rezultate deosebite.

„Start-up-urile sunt idei de afaceri, orientate în general către domenii de tehnologie avansată, aceste întreprinderi presupunându-se că sunt capabile de un ritm de creștere mult mai mare decât tot ce ar însemna afacerile clasice. Acest model de economie bazat pe start-up-uri presupune activități cu valoare adăugată importantă. Noi vrem o altă Românie în viitor, nu în viitorul îndepărtat, ci în viitorul apropiat, de care să beneficieze astăzi cei care iată sunt alături de noi, generația tânără. Vrem o economie care să poată să genereze și locuri de muncă, dar nu orice fel de locuri de muncă, pentru că industria de lohn care funcționează nu numai în domeniul confecţii textile, ci și în domenii industriale, practic este tot o industrie de lohn, este o industrie cu valoare adăugată mică și prin urmare, cu salarii mici. Noi vrem să creăm o economie în care oamenii să aibă și locuri de muncă, dar și salarii importante.”, a declarat fostul premier şi posibil viitor premier în situaţia în care vom avea o guvernare PSD-ALDE.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .