ALDE – o viziune realistă despre viitorul României

  • Politic
  • 28 Noiembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 146
  • 3 minute de citit

aldeVasile Mustăţea, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu şi candidatul numărul unu pe listele de Senatori în judeţul Giurgiu, a prezentat într-o recentă conferinţă de presă, liniile de forţă ale Programului de guvernare, intitulat „România a şaptea putere economică din Europa”, propus de formaţiunea fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

În esenţă, programul propus de ALDE se bazează pe o politică masivă de investiţii. În acest sens, Vasile Mustăţea a declarat că În acest sens, propunem partidelor politice lansarea Pactului Național de Investiții, care presupune ca în următorii patru ani, indiferent cine va fi la guvernare, să aloce 6 la sută din PIB investițiilor publice. Acest lucru este coroborat cu creșterea economică prognozată în această perioadă – de 5 la sută, creștere care nu se poate produce decât în baza acestui Program de Investiții. În acest fel, România va avea la dispoziție 48 de miliarde de euro pe care să le investească în cele mai importante sectoare. Cum am calculat aceaști 48 de miliarde de euro? Este simplu! Conform prognozelor, în următorii patru ani, cumulat, PIB-ul României va fi de 800 de miliarde de euro, care, înmulțit cu 6 la sută, înseamnă 48 de miliarde de euro.”

Cea mai mare parte a acestor investiţii vor fi făcute, susţine Mustăţea, în cinci direcţii prioritare: educația, sănătatea, infrastructura, agricultura și energia.

Privitor la politica socială candidatul ALDE a declarat că Și ALDE promite creșteri de salarii și de pensii, dar, spre deosebire de ceilalți, noi considerăm că vom face aceste măriri bazându-ne pe o creștere economică adevărată, pe investiții, nu pe consum”.

Consecvent, Mustăţea a mai precizat că orice creştere salarială sau de pensii trebuie să aibă în spate o creştere a locurilor de muncă şi aveniturilor la buget care să permită astfel de măriri de venituri.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .